• Het blijven rare tijden. Waren we net goed en wel weer gewend aan de fijne zaterdagen waarop we de wei in mochten, zitten we ineens met een herftsstop in onze maag.

  U heeft ze vast door Hattem zien dwalen, de mannen van het zesde.
  Lege blik in de ogen, doelloos rondwandelend in rondjes, struinend door de bossen en uiterwaarden. Nergens om naar toe te gaan. Hun geliefde plek ontwijkend, omdat de pijn anders niet dragelijk is.

  Tja en wat moet je dan op zo’n dag.

  De één had geluk en vond nog een paar kleine klusjes rund um Hause, kon de tuin winterklaar maken (wat dat ook mag betekenen), moest nog hout sprokkelen voor de kachel, of had ineens tijd om boodschappen te doen. Een ander zat met de ziel onder de arm.

  Sommige gezinnen raakten bijkant compleet ontwricht, want wat deed die man daar toch op de bank op zaterdagmiddag. En hij bemoeide zich ook nog eens overal mee.
  Maar een enkeling had geluk, die mocht een jeugdteam begeleiden, of had een ‘klusje’ op het sportpark en mocht dus toch even naar te Achterveen toe. De plek waar het normaal allemaal gebeurt op de zaterdag.
  Nee, het is geen sinecure wat ons allemaal weer overkomt deze dagen.

  Aan de andere kant zijn er ook positieve dingen uit te halen. Zo hoefden Otti en Paulus niet alweer de hele week op pad om voldoende manschappen op de been te krijgen en nu hebben de ‘patiënten’ in de ziekenboeg meer rust om te werken aan het herstel en hun rentree. Wanneer die ook maar mag zijn.
  En een zaterdagmiddag doorbrengen met het spelen van spelletjes met de kinderen is natuurlijk ook geen straf.
  Belangrijkste is dat we nog gezond en wel zijn en dat proberen te blijven. Dus hoe lastig en vervelend ook, de mannen van het zesde passen zich weer aan aan de wisselende omstandigheden en gaan weer volle bak van start zodra het weer mag.
  Tot die tijd, tja....u zult nog weleens een dolende geest tegen het lijf lopen in Hattem.
  Wat u dan moet doen?
  Houdt afstand (minimaal anderhalve meter) en laat hem maar begaan, het komt vast wel goed.
  Wees voorzichtig, blijf gezond en zie om naar elkaar!
  Tot gauw.