• De zaterdag na Pinksteren stond dan eindelijk de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Het is een dramatisch seizoen gebleken voor het vijfde. Met name de hoos aan geblesseerden bracht het team vele malen in de problemen en het is te danken aan bevriende teams dat er toch vaak een volledige selectie op de mat kon staan.

  De laatste zaterdag bracht de gasten uit Oosterwolde naar ‘t Achterveen. Twee weken daarvoor hadden de geelblauwen in extremis de wedstrijd nog naar zich toe kunnen trekken. Dus er leken voor deze wedstrijd om des keizers baard nog wat mogelijkheden te liggen voor het zesde.
  Broens nam zoals gebruikelijk het team weer op
  sleeptouw en zette de lijnen uit. Thomas Bakker was weer sluitpost van dienst, sinds zijn intrede in de selectie was de rust weer wat terug gekeerd in de defensie. Max en JP startten op de flanken achterin en Bassie mocht bij afwezigheid van Paulus naast Broens plaats nemen. Op de midden stonden Eitje, Schimonsky en Hennie hun mannetje en voorin completeerden Steef, Thijmen en Dennis het elftal. Van Weeghel stond weer op zijn vertrouwde plekje en vlagde dat het een lieve lust was. Vialli en Paddy begonnen tevreden op de bank.

  Van meet af aan voltrok zich een gelijke strijd die zorgde voor spanning voor beide doelen. Thomas moest af en toe alle zeilen bij zetten om zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant was Thijmen een paar keer gevaarlijk.
  Maar het was Dennis die de score opende. Een voorzet van Steef viel panklaar voor zijn voeten en lang hoefde hij niet te denken wat te doen. Onberispelijk schoof hij de bal in de linker beneden hoek.
  Deze 1-0 zou ook de ruststand blijken te zijn.
  De tweede helft werd, na een heerlijk bakje thee van tante Rikie en Marja, afgetrapt met een ongewijzigde selectie.

  De gasten hadden klaarblijkelijk wat sterkere thee ontvangen dan het zesde, want die gingen meteen als de brandweer.
  De geelblauwen werden aan alle kanten voorbij gelopen en het was dan ook geen houden aan voor Thomas. In mum van tijd stonden Hattoheimers ineens tegen een achterstand aan te kijken.
  Dat was het signaal voor Paddy en Vialli om zich binnen de lijnen te begeven. Thijmen en Schimonsky werden bedankt voor bewezen diensten.
  Deze wissels sorteerden direct het gewenste effect. Eitje speelde de bal listig naar Vialli en deze kon de bal terug leggen op de doorgelopen Paddy. Paddy bedacht zich geen moment en haalde de pantoffel vol aan. Met een schitterende krul draaide de bal in de rechter kruising. Dat leek dan toch nog een mooie afsluiter te worden van een armetierig seizoen. Helaas was dat niet gerekend met de dadendrang van VSCO, zij zetten in de 91e minuut nog eenmaal aan voor een verlaat slotoffensief. De spits draaide handig de zestien meter in en stuitte daar op Bassie. Deze wilde de spits natuurlijk geen vrije doortocht geven en riep hem tot de orde. U kent Bassie, dus dat ging niet geheel zachtzinnig en met veel misbaar dook de spits naar de grond. Björn K., die verder een foutloze wedstrijd floot, zag in deze theatrale duikeling een overtreding van Bassie. Het zesde was het hier uiteraard niet mee eens, maar Björn K’s wil is nu eenmaal wet. En zodoende sloot het zesde het seizoen toch nog af met een zoveelste nederlaag.

  De gang van zaken dit seizoen zal grondig geëvalueerd worden door de mannen van het zesde, want op deze voet verder gaan is geen optie. We houden u op de hoogte van de uitkomsten, maar eerst zullen de mannen op 8 juni nog aantreden op het prestigieuze Frank Kraan 7x7 toernooi dat door en bij vv Wapenveld wordt georganiseerd. U bent daar uiteraard ook van harte welkom.

  Voor wensen wij u een heerlijke zomer en hopelijk tot het nieuwe seizoen, de tijd zal dat leren.