• Afgelopen zaterdag mocht het tweede met een thuiswedstrijd weer eens proberen om de volle bak punten te halen. En dat was hard nodig ook, want 9 uit 7 is toch wel een schamel resultaat voor het zesde. De laatste zege dateerde alweer van 26 oktober jl. Zoals u heeft kunnen lezen in de vorige verslagen waren daar allerlei oorzaken voor en om niet te verzanden in oeverloos geblabla zoals sommige voetbaltrainers dat graag doen, verwijs ik u kortheidshalve maar naar die vorige verslagen.
   
  Vorige week werd ondanks de vreemde omstandigheden toch een prima pot gespeeld en dus dacht Capitano Otti, die tegenwoordig ook wedstrijdcoördinator is, laat ik de jongens maar verrassen met een raar aanvangstijdstip. Zo gezegd zo gedaan en dus floot Björn K. exact om 13.20 uur voor aanvang van de wedstrijd. 
  Er stond weer een behoorlijk andere selectie in het veld dan voorgaande week. Zo waren Vlo en Kolkie niet in staat om mee te spelen en was Eitje uitgeleend aan het derde. En de Plisie was om bijstand gevraagd dus had hij zijn pet maar opgezet en was elders gaan assisteren.
   
  Opsteker was wel, in ieder geval voor aanvang van de wedstrijd, dat Otti en Paulus wel weer fit genoeg waren om een wedstrijd te spelen. Vooral Paulus was zo blij als een kind dat hij na een aantal weken van afwezigheid weer zijn opwachting mocht maken. Hij had daarvoor nog wel even op de pijnbank van Tom Pendjol moeten liggen. Maar die fysiek marteling had hij er graag voor over.
   
  Of zijn ploeggenoten er ook zo blij mee waren was na een minuut of tien spelen maar zeer de vraag. VSW was voor de geelblauwen een onbekende ploeg die net een paar plekkies onder het zesde stond op de ranglijst. Er was Hatto Heim dus alles aangelegen om een goed resultaat te halen.
  VSW zette hoog druk, zoals dat tegenwoordig heet en probeerde het de geelblauwen op die manier knap lastig te maken om op te bouwen. Daar slaagden ze wonderwel in en dus ging het zesde op zoek naar ruimtes om toch te kunnen voetballen.
  Merchandiser, Paulus en Broens dachten die gevonden te hebben in de eigen zestien, maar de nog wat onwennige Paulus schatte de snelheid van een tegenstander verkeerd in en kreeg dankzij de ‘teen van Casillas’ de bal helaas niet bij Skuurtie. Omdat de rest van het team een lange bal van Merchandiser in gedachten had, die dus nooit kwam, lag het veld aardig open. Daar wisten de gasten goed van te profiteren en dus stond er al akelig snel een 0-1 in het boekje van Björn K. 
  Paulus trok het boetekleed aan en beloofde plechtig om iets minder risico te nemen en wat meer zekerheid in te bouwen.
  De rest vond het best en dacht niks aan de hand we hebben nog tijd zat.
   
  De geelblauwen knokten voor elke meter. Dat moest ook wel, want dat deed VSW ook.
  Bij vlagen ging het echt op het scherpst van de snede en had Björn K. zijn handen vol om het geheel in goede banen te leiden.
  Langzaam aan kwam het zesde op stoom en werd meer en meer de ruimte gevonden om de voorwaartsen in stellig te brengen. Maar als de bal daar dan eindelijk eens aankwam, volgde er weer een zaag of botte bijl en lagen de voorwaartsen op hun rug te spartelen.
  Begrijp me niet verkeerd hoor, VSW was geenszins een vervelende of gemene ploeg. Ze speelden gewoon wat steviger dan het zesde gewend is, maar er zat ook zeker wel voetbal in de ploeg. De geelblauwen moesten dus flink aan de bak.
  Een kwartier na de tegengoal was de gelijkmaker een feit. Suiker zag Klasie diepgaan en met een fluwelen penseelstreek vleide hij de bal net achter de defensie van VSW. Klasie klopte de ietwat ongelukkig ogende keeper in slimheid en kopte de bal langs de keeper waarna het voor hem een koud kunstje was om de bal het laatste zetje te geven.
  De fase hierna had Hatto Heim een licht overwicht en deden met name Bassie en Skuurtie van zich spreken. Die twee hadden behoorlijk wat dadendrang richting vijandelijk doel en raakten daarbij regelmatig in stevige onderonsjes met de tegenstander verwikkeld.
  In één van die onderonsjes werd Skuurtie op onreglementaire wijze naar de grond gewerkt en kon Björn K. niets anders dan naar de stip wijzen.
  Bassie nam de bal snel onder de arm en legde aan voor een schot. In zijn aanloop bedacht hij ineens dat de keeper, die plusminus 2 meter en 5 centimeter mat, wellicht vrij eenvoudig bij de paal zou komen via welke Bassie de bal normaal gesproken onhoudbaar binnen schiet, en dus schoot Bassie de bal door het midden. Het is dat de keeper in slow motion naar de grond ging, waardoor de bal net onder hem doorging, want het scheelde niks.
  Bassie liep uiteraard terug alsof hij dit alles zo perfect had uitgedacht, u kent Bassie.
  En hoewel het allemaal vrij moeizaam ging, was het op basis van de kansenverhoudingen op dat moment niet onterecht dat het zesde op voorsprong kwam. VSW kwam niet heel vaak gevaarlijk door richting Merchandiser, dus voor het gevoel van de geelblauwen was het niet onlogisch dat ze met een voorsprong gingen rusten.
  In de rust werd Klasie vervangen door Wessie en dat schiep behoorlijke verwachtingen. Want Wessie had eindelijk zijn lang verwachtte nieuwe kicksen binnen.
  Uiteraard van het merk Puma, want dat is het helemaal nu natuurlijk. Over Puma gesproken, de onderhandelingen over de nieuwe tenues zijn nog steeds in volle gang. Al zit er nog weinig schot in de zaak, daardoor gaat het doorgaans zeer verzorgde team er steeds slonziger bij lopen. Shirts en broekjes met gaten en het dragen van twee linker sokken, of twee rechte sokken komt ook steeds vaker voor. Maar goed, dat laatste kan ook te maken hebben met de manier van werken van de wasmeneer (het zesde is nogal geëmancipeerd). Spelers en begeleiders, alsmede supporters en iedereen die Hatto Heim een warm hart toe dragen hopen dat er snel witte rook te melden is en dat de mannen er straks weer op en top bij mogen lopen in een spiksplinternieuw tenue. We houden u op de hoogte.
   
  De tweede helft begon VSW met een ware stormloop. Blijkbaar hadden de wissels de thee van de beide teams omgewisseld en was het dienblad met thee met ‘speciale ingrediënten’ van tante Riki bij VSW in de kleedkamer beland. Want de gasten gingen als de brandweer en in mum van tijd stond het dan ook alweer 2-2. De geelblauwen hadden wat moeite om de bal weg te werken uit de eigen zestien en zo kon één van de gasten van net buiten de zestien de bal onderin de hoek ploffen. Merchandiser strekte zich als nooit tevoren, maar deze inzet was hem toch echt te machtig.
   
  Hierna ontspon zich een boeiend spektakelstuk dat beide kanten op ging en waarbij de emoties  bij zowel spelers als publiek alle kanten op schoten. Björn K. hield zijn rug recht en leidde alles in goede banen. Al dacht niet iedereen daar zo over.
  Kansen ontstonden er aan beide kanten en het was gissen wie er aan het langste eind zou trekken.
  En net toen een ieder dacht dat het bij een gelijkspel zou blijven sloeg de Puma toe.
  Met zijn grijze schoenen met schubben van een alligator gaf hij een effect aan de bal waar CR7 of Roberto Carlos in zijn beste jaren jaloers op zouden zijn. Deze curve was de keeper van VSW te machtig.  Hij dacht de bal te klemmen, maar door de draaiing van het leder lukte dit niet en viel de bal pardoes aan de goede kant van de lijn. Zoiets is nog nooit eerder vertoond. Spelers en supporters dachten aan een blunder van de keeper, maar Wessie verklaarde bovenstaande. Zoals u kunt lezen heb ik hem maar gelooft op zijn blauwe ogen, dat leek me het beste in dit geval.
  Al rezen er later nog wel wat twijfels ten aanzien van zijn verhaal, want twee vrije schiet kansen schoot hij jammerlijk over. We zullen de komende tijd in de gaten houden welke versie van het verhaal juist is. Wij hopen uiteraard dat de lezing van Wessie klopt, want dan gaan we er nog veel plezier aan beleven.
   
  Uiteindelijk werd de voorsprong over de streep getrokken en konden eindelijk weer eens drie punten worden bijgeschreven. Een gelijkspel was waarschijnlijk een eerlijker afspiegeling geweest van het wedstrijdbeeld, maar daar maalde geen Hattoheimer om.
   
  Volgende week mogen de mannen rond de klok van twaalf aantreden An de Steege voor een wedstrijd tegen Zalk 2. Hoe ze dat zal vergaan leest u in een volgend verslag.