• We leven nog steeds in een bizarre tijd, draconische maatregelen (speciaal voor Rakker; zeer strenge maatregelen) zijn volgens de leiders van ons land nodig om de pandemie (wereldwijde verspreiding van een besmettelijke ziekte) het hoofd te bieden. 

  Het rare wil dat een mens daar dan ook weer een soort van aan went.
  Zo ook de mannen van het zesde. Toch niet meer de jongsten en u weet wat ze zeggen over de ouderen hè, die schijnen wat moeite te hebben om zich aan te passen aan nieuwe situaties. De mannen van het zesde? Ach die maken er gewoon weer het beste van, ook al valt dat soms niet mee.
  Want het niet kunnen beoefenen van de sport die hun zo dierbaar is, gaat ook hen niet in de koude kleren zitten zo kan ik u melden.
  Het gaat niet eens zozeer om het niet meer tegen het leder te kunnen trappen, al wordt dat ook node gemist uiteraard. Nee, veel meer het sociale aspect van het voetballen bij een club als Hatto Heim en in een fantastisch team als het zesde wordt enorm gemist.
  Sommige spelers hebben elkaar nu al maanden niet meer gezien of gesproken (behoudens inde app uiteraard) dat gaat je niet in de koude kleren zitten.
  Vooral zij die niet het ‘geluk’ hebben betrokken te zijn bij een jeugdteam of bestuurlijke functie hebben binnen de club hebben het lastig. Zij zijn door een zekere Mark ineens aangewezen als persona non grata bij de club. En hoewel dat natuurlijk niet op hen persoonlijk is gericht, voelt dat toch niet fijn.
  Een enkeling mijdt dat deel van Hattem zelfs al, omdat alleen het opvangen van een glimp van het mooiste sportpark van Nederland al een dusdanige prikkeling van de traanbuizen teweegbrengt dat er een tekort aan zakdoeken dreigt als dat te vaak gebeurt.
  Aan de andere kant zijn we, voor zover bekend bij de redactie, allemaal nog gezond en hebben we nog brood op de plank. Dus we klagen niet.
  Inmiddels hebben sommigen onder ons een andere manier van bewegen gevonden.
  Een aantal spelers knuppen regelmatig de hardloopschoenen onder, een aantal anderen nemen de benenwagen op een wat rustiger tempo en dat zijn er nog wat gasten die op een fiets springen en door het bos gaan raggen.
  Alles om de zaterdagmiddag maar door te komen en het lijf in beweging te houden.
   
  Sommige spelers herken je haast niet weer inmiddels, die zijn enkele tientallen kilo’s aan overtollig lichaamsgewicht verloren. Gelukkig betreft het zesde een zeer hecht collectief.
  Dus wat de één verloren heeft, wordt door de ander opgepikt en netjes bewaard. Zo blijft het gezamenlijke gewicht van het zesde toch op hetzelfde niveau. Dat is belangrijk, want als we straks wel weer losgelaten worden. Moet er wel voldoende gewicht in de strijd gegooid kunnen worden uiteraard.
   
  Er zijn ook spelers op wie extra gelet moet worden, want die lijken hun werk mee naar huis te nemen. Natuurlijk, zijn er de thuiswerkers, maar daar doel ik nu niet op. Er zijn ook mannen die erg handig zijn met hun handen en die uit pure verveling dan maar thuis aan de slag gaan. Er is er zelfs eentje zo gek dat ie letterlijk een brug geslagen heeft in zijn eigen huis. Hij nam de opmerking van die ene Mark dat we de verbinding met elkaar moeten blijven zoeken wel erg letterlijk. Maar goed, niets om u zorgen over te maken. Wij hebben hem in de peiling en zullen zorgen dat hij niet verder weg zakt in het moeras der verveling. Want voor je het weet duikt er straks overal in Hattem een monoliet op, en dat moeten we niet willen met z’n allen.
   
  En dan is er nog een melding binnengekomen van één speler die op de Homoet met een vlag stond te wapperen. Een enkele voorbijganger vond dat nogal vreemd. Wij niet, dat is gewoon van Weeghel die af en toe een koe terecht afvlagt die naar het verkeerde weiland loopt. Op die manier blijft hij in vorm als master-vlagger. Niets om u zorgen over te maken. Wij hebben alles onder controle.
   
  Het moge duidelijk zijn, de club wordt behoorlijk gemist!
   
  Vandaar dat de oproep van het bestuur om wat van de biervoorraad van de club over te nemen met gejuich werd ontvangen binnen het team. Een biertje van de sv smaakt toch nog net iets lekkerder dan een biertje van een willekeurige supermarkt. Al drinken we het biertje van de sv natuurlijk het liefst in het clubhuis, maar met de ogen dicht is dat wel na te bootsen. Ja, inderdaad. Zo erg is het al gesteld met de jongens.
   
  Gisteravond hebben ze elkaar online getroffen voor het prachtige Rad van Avontuur Kersteditie, dat weer fantastisch in elkaar zat. Ons is grote dank verschuldigd aan de organisatie daarvan. Wat hebben wij genoten! Met acties als deze blijkt maar weer dat we zelfs in deze bizarre tijd een pracht club zijn en we de boel bij elkaar kunnen houden. Als we er samen maar de schouders onder blijven zetten. Wederom CHAPEAU!!!
   
  Onder het genot van een groene knuppel (van de club uiteraard) kwam (een deel van) het team online bijeen in een zogeheten ‘Zoom-meeting’.
  Het voelde meteen weer als vanouds, net of we weer in de kleedkamer zaten. Ik kan de details en verhalen niet met u delen, want wat happens in de kleedkamer, stays in de kleedkamer. Oftewel wat niet weet wat niet deert.
  Er werd in ieder geval gelachen en geouwehoerd en zo werd het een mooie avond met een mooi team. Onze dank gaat uit naar Henkie, die dit alles weer heeft mogelijk gemaakt. Die is inmiddels de ict specialist van het zesde geworden.
   
  Door deze oppepper zien de mannen van het zesde de toekomst weer wat rooskleuriger in. Als we straks weer mogen, gaan we weer los en hopen we dat onze spieren ons iets beter gezind zijn dan na de eerste lockdown. Al is het maar voor alle andere lagere senioren die ons toen veelvuldig uit de brand hebben geholpen om het elftal compleet te maken.
   
  Rest ons niets dan u allen ondanks alles toch fijne feestdagen te wensen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Let op elkaar en blijf gezond!
   
  We gaan zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Helaas geen nieuwjaarsreceptie, hoewel ik mij zo maar kan voorstellen dan ict-Henkie hier wel iets op verzint.
   
  Het ga u goed!