• De laatste zaterdag van september stond voor het zesde in het teken van Wijthmen 2. Na de heerlijke vakantie van vorige week, lees oorwassing, was er de geelblauwen alles aan gelegen om de eer te herstellen.
  Van meet af aan gingen de gasten volle kracht vooruit, waarschijnlijk gedreven door de ranglijst en met de gedachte dat Hatto Heim zes geen hoogvlieger is in deze competitie (de toekomst zal leren of dat inderdaad zo is). Zeker in de eerste helft zouden ze van een koude kermis thuiskomen. De Hattemers begonnen direct lekker te tikken en wisten zo steeds onder de druk van de horde roodhemden uit te voetballen.
  Dat ging zelfs zo lekker dat binnen vijf minuten de 1-0 al in het boekje van Björn K. genoteerd kon worden.
  Björn K. had een vrije trap toegekend op de rand van de zestien en de gebruikelijke specialisten hadden zich alweer verzameld rond de plaats delict.
  Na wat vijven en zessen werd besloten dat Vlo deze buitenkans maar op zich moest nemen. Die kans was zeer goed aan hem besteed, met een poeier van jewelste liet hij de doelman kansloos. Dat was een mooie opsteker voor de selectie. En niet veel later konden de handen alweer ten hemel geheven worden.
  De situatie was van een zelfde laken een pak en dus was het weer Vlo die zich achter het leder posteerde.
  Omdat de poeier van even daar voor de nodige kracht had gekost, besloot hij om het dit keer maar met een bekeken balletje te proberen. En ook dit keer had de doelman het nakijken. 2-0, lang niet gek. Dat kwam het negatieve doelsaldo wel ten goede en daarom besloot de selectie maar om door te gaan op de ingeslagen weg.
  Dat resulteerde in een comfortabele 3-0 voorsprong. Na een mooie pass van Vlo op Eitje, die eindelijk weer terug was van vakantie, en een dito pass van Eitje op Ono, stelde Ono Wessie in staat om zijn eerste treffer van de competitie te maken. Dat deed hij keurig en hij was net op tijd, want de auto stond al klaar voor een ritje richting Rotjeknor om aldaar een taptoe te bewonderen.
  De tweede helft ging het voetballend net even iets minder. De tegenstander en de open sluizen van de hemel waren daar zeker ook debet aan. De gasten bleven maar gaan en de krachten vloeiende weg bij de geelblauwen, “ik ben geen twintig meer” werd veelvuldig gescandeerd binnen Hattemse gelederen.
  De druk nam toe en het kon niet lang duren voordat de gasten ook hun graantje mee zouden pikken in de score.
  Björn K. had in de rust blijkbaar groene zeep aan de bal gesmeerd, want Merchandiser had in de tweede helft de grootste moeite om de bal te klemmen. Zo’n twintig minuten na rust kwam hem dit duur te staan, want een losgeslagen bal kon door één van de voorwaartsen van Wijthmen worden binnen getikt.
  Dit bleek koren op de molen van de tegenstander, want die zagen nog voldoende mogelijkheden om met een resultaat te vertrekken uit Hattem.
  Met man en macht probeerde het zesde dit uiteraard te voorkomen. Op een gegeven moment ging Otti aan de wandel in eigen zestien, het leek uit te draaien op operatie Market Garden maar het werd gelukkig toch geen brug te ver, hij wist ternauwernood te voorkomen dat een tegenstander er met de bal vandoor ging. Hierbij gesteund door zijn metgezel Paulus.
  Met soms kunst en vliegwerk wisten ze het doel verder schoon te houden. Nieuwe aanwinst Martin deed daarbij ook een flinke duit in het zakje.
  Op het einde van de wedstrijd leek Paddy de wedstrijd te beslissen, samen met de Buurman stoomde hij op richting vijandelijk doel, maar zijn inzet belandde tot grote hilariteit van zijn ploegmakkers uiteindelijk op het hoofdveld. Waar de extra bal in het veld nog voor de nodige commotie zorgde.
  Björn K. vond het toen wel welletjes en maakte een einde aan het geheel. Na de dramatische start van vorige week was dit een prima revanche van de geelblauwen.

  Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Olympia ‘28 4 op het programma.