• Zoals u wellicht weet is voor de mannen van het zesde de zaterdag de mooiste dag van de week. Dan mogen ze weer de wei in en dat vinden ze toch wel de mooiste bezigheid die ze kunnen hebben op de zaterdag. De meesten weten ook niet beter, want die doen dat al van kleins af aan en nog iedere keer gaan ze met datzelfde verwachtingsvolle gevoel als vroeger naar de club.
  Maar deze zaterdag was nog net iets mooier dan gebruikelijk.
  Mogelijk heeft u de geruchtenstroom de laatste weken ook wel meegekregen, want het gonst al een aantal weken van de geruchten in ons stadje dat een klasbak van weleer de voetbalschoenen weer aan zou trekken. Op alle pleintjes en in alle steegjes van ons mooie kleine stadje zwelden de verhalen aan. He’j t al eheurd, he’j t al eheurd? En 't zol toch nie zo weez’n, ‘k heb hum al een paar keer zien loop’n op het sportkpark.
  TV Hattem was zelfs al een paar keer uitgerukt om poolshoogte te nemen en het op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar hij is nogal rap tegenwoordig, dus hij is niet zomaar gevangen in een shot.
  Maar goed, ik kan en mag u dus meedelen dat de geruchten in dit geval blijken te kloppen. De gewezen capitano van het vlaggenschip van begin deze eeuw heeft het stof weer van de kicksen gehaald en heeft zich gelukkig gevoegd bij het zesde, alwaar hij weer met zijn oude strijdmakkers samen zal optrekken.
  Het sportpark was afgeladen vol. Uit alle hoeken van ons stadje waren ze naar het sportpark getogen om dit prachtige moment met eigen ogen te kunnen aanschouwen.
   
  Otti weet wel hoe hij de spanning moet opbouwen, dus hij had besloten om die lange van Broens nog maar ff rust te geven en hem rustig te brengen. Verstandige keuze van de Capitano.
  Otti kon dat ook met alle vertrouwen doen, want voor deze wedstrijd hadden zich uiteraard vele spelers gemeld. Iedereen wilde hier bij zijn.
  Er was nog wel een forse aderlating te verwerken voor de geelblauwen, want Van Weeghel was niet fit in de botten en voelde zich daardoor niet capabel om Kevin B. Te assisteren deze middag. Gelukkig wilde JP die honneurs waarnemen en was dat probleem snel opgelost. 
  En dan was er nog iets opmerkelijks, want de wedstrijdcoördinator had besloten dat het weleens leuk kon zijn om in plaats van drie uur pas om vier uur te starten. De klok werd verzet, dus daarmee werd dat uur goed gemaakt en ging er geen tijd af van de netto drinktijd in de derde helft zo was zijn gedachte. De mannen van Otti ondergingen het gelaten.
  Tot zover de inleidende beschietingen.
   
  De gasten bleken weer een bijzonder jonge ploeg te hebben, dus dat werd weer een middagje rennen en draven voor de hattoheimers. Het voetballend vermogen van de tegenstander was gelukkig ietsje minder goed ontwikkeld, dus daar was de winst te halen voor de geelblauwen.
  Van meet af aan ging het balletje rond en werd Zwolsche Boys terug gedrukt op eigen helft.
  Dit leidde al snel tot enkele goede mogelijkheden, maar het lukte in de beginfase nog niet om het verschil te maken.
  Achterin liep alles op rolletjes, al was het wel alle hens aan dek in verband met de snelheid waarmee de gasten soms richting doel van Henkie renden. Maar het zesde leek ook dat goed onder controle te hebben. Totdat het noodlot toesloeg voor Paulus, bij één van de sprintduels met zijn directe tegenstander schoot er een pijnscheut door zijn pees. En dat bleek voor hem deze middag zijn achilleshiel te worden.
  Het publiek leefde zeer met Paulus mee, maar hadden ook stille hoop dat Broens zijn opwachting zou gaan maken. Maar zoals gezegd is Otti een meester in het opbouwen van de spanning en dus bracht hij eerst Martin, die zijn warming-Up al had gehad bij het derde.
  Met Martin in de gelederen stond de verdediging ook als een huis en dus had Henkie, afgezien van een aantal afstandsschoten, weinig te doen de eerste helft.
  Voetballend was het soms wat rommelig en vele passjes waren net te kort, waardoor het bekende tiki taka spel van het zesde er nog niet helemaal uit kwam.
  Daarom besloot Klasie maar om het eens met een ouderwetse solo te proberen en net op het moment dat zijn kompanen in de voorhoede moord en brand gingen schreeuwen omdat hij niet afspeelde legde hij de bal fraai in de korte hoek. Zij gezin stond langs de kant te glimmen van trots, en terecht.
  Hierna probeerde het zesde wel door te drukken, maar dat lukte niet echt.
  Al was Wessie nog dicht bij een treffer met een fraai schot van afstand. Als ie op Hummels had gelopen in plaats van op Puma’s dan was het waarschijnlijk een doelpunt geweest. Maar dat terzijde.
  Met een 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht. En daar sprak Otti de verlossende woorden; “Broens, warmlopen.”
  En zo geschiedde.
  Het massaal opgekomen publiek scandeerde zijn naam en volwassen kerels vielen elkaar huilend van blijdschap in de armen omdat ze dit nog mochten meemaken. Margot pinkte een traantje weg en Emma en Niels stonden trots als een pauw aan de zijlijn. En wie erbij was kreeg waar voor zijn geld. Broens ging als de brandweer. Dat karakteristieke loopje, dat gogme en af en toe dat venijn in de duels, alles was nog aanwezig en ook aan fitheid had hij nog niks in geboet. Hij speelde alsof hij nooit was weggeweest. Zelfs de roei over de zijlijn zat er nog lekker in. De spitsen van de boys hadden het er maar moeilijk mee.
  Ondanks zijn aanwezigheid moest het zesde toch een tweetal tegentreffers incasseren.
  Maar daartegenover scoorden zij zelf ook nog tweemaal. En hoe. Paddy maakte op aangeven van Vlo met een heerlijke volley zijn eerste van het seizoen. Een goal die qua schoonheid wel iets weg had van de goal van SAN Marco in de finale van het gewonnen EK in 1988. Voor jonkies onder u; zie YouTube.
  En man van de wedstrijd werd uiteindelijk Bobbie, die met veel kunst en vliegwerk en doorzettingsvermogen een pirouette draaide om de keeper en zo kans zag om de winnende te maken. Dat werd weer een gezellige avond op de bank in zijn speciale filmpakkie. Dik verdiend voor die man.
  En zo kwam er een goed einde aan een memorabele wedstrijd van het zesde, die de boeken in zal gaan als de terugkeer van een koningskind.
   
  Volgende week speelt het zesde wederom thuis, dan zal HTC 4 de tegenstander zijn.