•  
  Na een lange, lange periode van gedwongen vrije zaterdagen mochten de mannen van het zevende (ja, in de tussentijd zijn ze een nummer gezakt in de rangorde van de vereniging) eindelijk weer dat doen wat ze al die tijd gemist hadden. Eindelijk mochten ze weer op het mooiste sportpark van de Veluwe verschijnen om een wedstrijd te voetballen. De meeste spelers hadden al wel proef gedraaid op trainingen maar dit was toch net even iets anders. De dagen voorafgaand aan de wedstrijd had zich dan ook een gezonde spanning opgebouwd.
  Door de massale aanmeldingen, waarschijnlijk geholpen door de positieve weersberichten, leek Otti een makkelijke opdracht te hebben. Hoewel op vakantie verstrekte hij het strijdplan en de opstelling aan zijn secondanten. Enig probleempuntje was de keeperspositie. Zowel Henkie als Kraantje-pappie waren niet beschikbaar. Maar ook daar wist Otti wel wat op en zo kon het gebeuren dat Bassie, normaal draver pur sang, gebombardeerd werd tot keeper.
  En omdat Otti zijn manschappen wel kent had hij, ondanks het grote aantal aanmeldingen, toch maar voor wat extra versterking gezorgd. Hij verwachte dat de lange gedwongen rustperiode in combinatie met de temperaturen nog wel eens voor wat problemen konden gaan zorgen. In de personen van BoeRinie en Harmen had hij alvast wat extra manschappen geregeld. Hiervoor dank mannen!
  Was er dan helemaal niets wat de opening van het nieuwe seizoen in de war kon gooien? Het late tijdstip vonden de mannen nog wel te doen, alhoewel het tijdstip waarop nu nog afgetrapt moest worden, normaal gesproken gebruikt wordt om een enige groene rakkers weg te werken. Dat de aftrap echter op veld 1 was ingepland zorgde voor meer problemen. Dit veld is nogal groot zoals u weet en met de hitte die het veld uitstraalde zorgde dit toch voor wat gemor bij de verzamelde manschappen. Donkere wolken pakten zich samen in de geplaatste partytenten.
  Addi, die net lekker van het zonnetje zat te genieten, bemerkte de onrust die deze veldindeling opleverde en besloot daarom direct te regelen dat de wedstrijd op veld 2 kon worden afgewerkt.  Het gemor verstomde, de onweerswolken verdwenen als sneeuw voor de zon, iedereen blij en Addi kon weer genieten van zijn zonnestralen. Wederom dank!
   
  Na een korte warming-up, warm worden bij deze temperaturen is tenslotte niet moeilijk, kon er begonnen worden. Vaste fluitist Björn K.  moest verstek laten gaan maar in de persoon van Marco Verduin had hij een uitstekende vervanger geregeld.
  De eerste slag was voor Hatto Heim want Paulus wist de toss te winnen. Hij gunde de Zwollenaren de aftrap. Na de laatste instructies aan de vlaggers kon er begonnen worden aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.
   
  De manschappen van Be Quick hadden er zin in. De jonge mannen vlogen erin en dat leidde tot veel gezucht bij de verdedigers van Hatto Heim want zij mochten er elke keer achteraan rennen. Gelukkig werkte de buitenspelval nog prima en verscheidende aanvallen werden op deze manier onschadelijk gemaakt. Eén moment van onachtzaamheid leidde echter toch tot de achterstand. Bij een diepe bal kwam Bassie zijn doel uit en luidkeels los roepend stormde hij op de bal af. Bruns was zo onder de indruk dat hij inderdaad de bal liet lopen…de spits van Be Quick was echter iets minder onder de indruk. Hij was eerder bij de bal dan Bassie en na een goede passeerbeweging was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken.
  Deze achterstand leek de mannen van hun wedstrijdspanning af te helpen en ze kwamen steeds beter in hun ritme. Vlo en Suikert draaiden menig roodhemd op het middenveld  dol maar de eindpass kwam steeds net niet aan. En als de bal wel bij één van de spitsen aankwam dan stond het vizier nog niet op scherp. Uiteindelijk werd na een goedlopende actie het strafschopgebied van Be Quick binnen gesneden en in een laatste poging om een doelpunt te voorkomen werd Kolkie onreglementair gestuit. Scheidrechter Verduin was heel zeker van zijn zaak en legde de bal op de stip. Bassie, die zijn eigen 16 meter gebied toch wel erg klein vond, haastte zich naar de andere kant van het veld om de bal op te eisen. Zo kon hij toch nog  één van zijn befaamde rushes naar voren maken. En waarschijnlijk zag hij hier ook een ideale kans in om zijn fout goed te maken. Zijn medespelers gunden hem deze  buitenkans  en zo zette Bassie zich achter de bal. Na het fluitsignaal schoot hij de bal met veel gevoel via de onderkant van de lat binnen. Later zou hij met droge ogen beweren dat dit zo gepland was. Zijn medespelers dachten er het hunne van maar ze besloten er verder geen punt van te maken. Hoe dan ook, het stond 1-1 en de wedstrijd was weer in evenwicht.
   
  En evenwicht was wel het sleutelwoord voor de rest van deze wedstrijd. Hatto Heim had na de gelijkmaker misschien wel het meeste balbezit maar de gevaarlijkste kansen waren voor Be Quick.
  Otti had de conditie (of het gebrek daaraan) van zijn manschappen goed ingeschat en gedurende de rest van de wedstrijd werd er flink op los gewisseld. Ook de Zwollenaren pasten diverse wissels toe. Zelfs op momenten dat de scheidsrechter hier geen toestemming voor had gegeven. Blijkbaar gelden er in Zwolle andere regels dan die van de KNVB.
  Zoals gezegd waren de beste kansen voor Be Quick. Bassie wist met een uiterste krachtsinspanning de bal op de lat te tikken. En een andere bal wist hij met zijn ogen op de lat te kijken.
  Buurman, Vlo en Wessie namen het vijandige doel nog wel diverse malen onder vuur maar zo gevaarlijk als de Zwolse schoten waren deze pogingen niet.  
  Uiteindelijk vond de scheidrechter het wel mooi geweest en besloot hij dat 1-1 een mooie uitslag was. En beide teams waren dit met hem eens. Dat zegt wel iets over de resultaten uit de vorige seizoenen als beide teams blij zijn met een puntendeling. Maar dat even terzijde.
   
  Aangezien de andere ploegen in de poule hun wedstrijd ook in een gelijke stand zagen eindigen is de mogelijkheid tot verder bekeren nog niet verkeken voor de mannen.
  Volgende week mogen zij daarom uit bij WVF 4 proberen om verdere schade te voorkomen.