• Het zevende elftal van Hatto-Heim blijft na drie competitiewedstijden ongeslagen. Op het tweede veld op sportpark ’t Achterveen werd OWIOS 6 met 6-2 verslagen. Een mooie teamprestatie met een combinatie van hard werken met een paar prachtige doelpunten.

Het leiders trio had voldoende keuze uit de verschillende talenten van het zevende. Zelf zoveel dat een aantal van deze talenten het 6e van Hatto-Heim konden versterken. Uiteindelijk bleven er 14 man over die de klus tegen OWIOS mochten klaren. In de goal stond Van Keulen met voor hem Tijssen, Eghuizen, Schoenaker en Eisema. Het dynamische middenveld bestond uit Lindeboom, Eilander en Kroeze. In de aanval stonden Bergsma, Montfrooy en Van den Berg. Op anderhalf meter op de bank zaten Van den Berg, Korenromp en Van ’t Hul.

Eerste helft
    Al in de eerste minuten van de eerste helft lieten de mannen van het 7e zien dat ze er zin in hadden. Binnen tien minuten kwam de eerst gevaarlijke mogelijkheid. Uit een strakke corner van Eilander kopte Schoenaker de bal op de bovenkant van de lat. Maar ook de jonge honden van OWIOS hadden er zin in. Na een mooie crossbal over Eisema heen schoot de rechtsbuiten in het zijnet. In de eerste helft had zowel Hatto-Heim als OWIOS diverse kansen. Zo werd een schot van Lindeboom geblokt en kwam Van den Berg net niet goed uit met koppen na een slimme overtreding van OWIOS. Ook Van Keulen kan zich onderscheiden door met katachtige reflexen de bal buiten het doel te houden.
    Na 32 minuten kwam het 7e op voorsprong door een keurige goal van Lindeboom. Na een strakke pass van Kroeze schoot hij de bal strak in de linker onderhoek. 1-0! Binnen mum van tijd volgt een tweede doelpunt van de geel-blauwen. Na een mooie lange bal van Eghuizen schiet Tijssen de bal met een rare stuit langs de keeper van OWIOS. 2-0!

In de rust kozen de leiders voor drie wissels. Eisema, Tijssen en Van den Berg mochten plaats nemen op de anderhalf meter bank. Van den Berg, Korenromp en Van ’t Hul mochten hun talenten laten zien.

Tweede helft
    Ook in de tweede helft ging Hatto-Heim vlammend van start. Na een diepe bal en een overtreding van OWIOS kwam er een vrije trap op de zestien. Eilander zag zijn kans schoon en schoot de bal buiten het bereik van de keeper in de verre hoek. 3-0! Van zo’n mooie vrije trap krijgen sommige spelers buikkrampjes. Zo was het deze keer nodig om Kroeze te wisselen voor Tijssen.
    Na een uur spelen was het wederom raak voor Hatto-Heim. Weer was het Lindeboom die na een mooie steekpass van Eilander de keeper omspeelde en scoorde. 4-0!
    Met zo’n voorsprong besloten de leiders om enkele spelers rust te gunnen. Bergsma en Tijssen mochten naar de kant en Van den Berg en de opgeluchte Kroese kwamen het veld weer in. Kort daarna werd ook Eghuizen naar de kant gehaald en mocht Tijssen voor de tweede keer invallen.
    Of het aan de wissels lag laten we in het midden, maar opeens kwam OWIOS meer aan voetballen toe. Na een overtreding van Hatto-Heim schoot een speler van OWIOS de vrije trap zeer netjes in de korte kruising. 4-1!
    Gelukkig lieten de mannen van het 7e zien dat ze ook over veerkracht beschikken. Na een onderschepping kon Kroese via een één-twee met Lindeboom doorlopen op de keeper. Hij schoof heel rustig de bal onder hem door. 5-1! Kort daarna volgde een lange bal van Schoenaker op Lindeboom die de bal vervolgens op 40 meter in één keer over de keeper schoot. 6-1!
    Het slotakkoord was voor OWIOS. Na een kleine miscommunicatie kon één van de spitsen vrij doorlopen op Van Keulen. Met een mooie lob maakte hij het laatste doelpunt van de wedstrijd. 6-2!

Tot slot
    Hatto-Heim 7 bedankt haar supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop, GvK Supply Management en Van Erven Trappen.

Volgende week speelt Hatto-Heim 7 om 16:45 uit tegen Be Quick 8 in Zwolle.