• Op de prachtige datum 10-10-2020 wist het zevende elftal van Hatto Heim in een lastige wedstrijd drie punten veilig te stellen. De punten werden ditmaal behaald door een 0-1 overwinning tegen Be Quick '28 8 uit Zwolle. Hiermee komt het zevende op een mooi resultaat van tien punten uit vier wedstrijden en houdt het aansluiting met de koplopers.

   

  De wedstijd deze dag begon op het onzalig tijdstip van 16.45 uur. Voordeel daarvan is dat je nog wat aan je dag hebt. Nadeel is dat de kans aanmerkelijk is dat je thuis bij aankomst de hond in de pot aantreft. Maar erger is dat de derde helft je door de neus wordt geboord. Nu, in coronatijd niet zo’n ramp natuurlijk, maar stel je voor dat de kantine wel open was… Dit leed schijnt de Zwollenaren trouwens elke thuiswedstrijd te worden aangedaan. 

   

  Maar ter zake. Het coachende trio had ook nu weer een uitdaging. Er waren wat afzeggingen en blessures binnen de selectie van het zevende, dus moest er een creatieve opstelling uit de hoge hoed komen: Jens in de goal, Arjan, Arie, Karel en Edwin achterin, Robert, Sven, Kuntien en Timon op het middenveld en in de aanval Tom en Nick. 

   

  Deze elf mochten aantreden tegen het bijzonder jonge team van Be Quick. De jongste was 17, de oudste speler 20. Hatto Heim heeft spelers rondlopen die bijna twee keer zo oud zijn… Het strijdplan werd daarom: controle houden, rustig het balletje rondtikken, slimmer zijn dan de tegenstander en zo een zakelijke overwinning pakken. 

   

  De Hattemers begonnen redelijk aan de wedstrijd. Het had meer kwaliteit en het zou eigenlijk geen probleem moeten zijn om hier te winnen met een paar goals marche. Maar als je dat soort dingen gaat denken, dan loopt het altijd anders. De eerste tien minuten kabbelde wat voort en echte kansen kwamen er nog niet. Zo nu en dan een afstandsschot. Of beter gezegd een afzwaaischot. De eerste goede kans kwam even later voor Nick die door Tom werd weggestuurd. Helaas belandde zijn inzet recht in de handen van de keeper. Ook kreeg Be Quick wat kleine mogelijkheden. Uit een te korte kopbal terug op Jens kon de Zwolse linksbuiten inschieten. Gelukkig trof hij de paal.

   

  De eerste helft zou geen doelpunten opleveren. Wel veel kansen. Zo werd een schot van Sven uit een goede corner van Kunt van de lijn gehaald. Ook kreeg Nick een grote kans maar hij besloot over de bal heen te schieten. Sven kreeg ook nog een paar kansjes maar ook hij wist het net niet te laten bollen. En als je ze zelf niet maakt gaat de tegenstander bloed ruiken. Eind eerste helft kwam er een grote kans voor Be Quick. De snelle linksbuiten van Be Quick werd geholpen door Karel en Edwin, die elkaar in de weg liepen, en hij kwam 1-op-1 te staan met Jens. Maar gelukkig kwam hij niet verder dan een afzwaaier. 

   

  Rust. Onder het genot van de thee werden de mannen even op scherp gezet. Want de enige reden dat er nog niet gescoord was lag aan Hatto Heim zelf. Zij speelden meer tegen zichzelf dan de tegenstander. Ook werden de volgende wissels doorgevoerd: Nicky voor de goed spelende Arjan, Jordy voor Timon en Jack voor Nick.

   

  Wat in de rust was afgesproken werd zowaar ook gedaan. Hatto Heim kwam sterker uit de startblokken. De bal werd meer en beter rond getikt en dat leidde tot grotere kansen. Kuntien wist na een kleine tien minuten na de rust met een geweldige actie zijn verdediger te omspelen en een puike voorzet af te leveren bij de tweede paal. Helaas kon Tom deze niet verzilveren. Na goed afjagen door Hatto Heim kreek Nicky een schotkans die hij – zowaar een keer niet met zijn buitenkant- vanaf de rand zestienmeter net naast schoot. Een kwartier voor tijd viel uiteindelijk de verlossende treffer. Van achteruit werd er prima opgebouwd waardoor Arie de ruimte kreeg voor een lange bal. Die lange bal bereikte de nog langere Sven, die het strafschopgebied in liep en daar werd neergehaald. Penalty! Tom mocht aanleggen en schoot de bal verschrikkelijk hard de rechter bovenhoek in. 0-1! 

   

  De laatste tien minuten kregen de gasten uit Hattem nog een tweetal goede kansen. Maar de afloop hiervan paste in het gehele spelbeeld van deze namiddag. Een schot op doel dat in de handen van de keeper belandde en Tom die in de laatste minuut uit een corner een om haal wilde maken die bijna in het stadion van PEC belandde. Met een niet geheel bevredigend gevoel, maar wel met drie punten, konden de Hattemers terug naar de andere kant van de IJssel.

   

  Tot slot 

  Hatto Heim 7 bedankt haar scheidsrechters, supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop,  Van Erven Trappen en GVK Supply Management.