• Na de zomervakantie stond er dan echt weer de 1e thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Waar vorige week gelijk werd gelijk werd gespeeld in Deventer tegen Helios mochten we nu thuis tegen de Holtenbroekers Tuinders Combinatie 4.

  Zonder de gestopte Remco Blom, Arjan Fiechter, Mark Kroese, Robert Eisema, Timon Bergsma, Matthieu van Erven en een handvol afwezigen werd de opstelling gemaakt.
  TomM mocht vandaag zijn kunsten weer laten zien in de goal. Tijssen op zijn vertrouwde plek rechts achterin. Centraal Karel met Leroy die na een jaar niet gevoetbald te hebben weer minuten kon maken. Links achterin Jordy op een voor hem toch wel nieuwe plek.
  Door de vele afwezigen op het middenveld stonden daar vandaag Robin, TomD en Maus.
  Voorin eigenlijk 2 nieuwelingen. Mike die vorig seizoen heel af en toe al eens mee deed. Daarnaast Ruben die gelijk liet zien over een fantastische trap te beschikken. Deze 2 werden aangevuld door de man van de overstapjes, Nick Korenromp.

  In het begin was even aftasten er niet echt bij, Hatto Heim had het overwicht. Tijssen die er al weer vaak over heen kwam. Helaas pakten zijn voorzetten nog niet gelijk goed uit.
  Na 10 minuten een voorzet vanaf links boven op het hoofd van Mike. Die kopt hem terug naar Ruben die vol uit haalt op de volley. 1-0.
  Het 7e bleef de kansen wel krijgen maar de 2-0 viel nog niet. Lange of diepe ballen werden door de keeper weggehaald die elke keer ver voor zijn goal stond.
  Nick kreeg tussendoor nog wat kansen maar wist deze vakkundig om zeep te helpen door er overstapjes van te maken. Of wat het toch gewoon een mislukt schot?
  Na een klein half uurtje de uittrap van Tom richting Ruben. Terwijl de bal nog in de lucht is ziet Ruben de keeper alweer ver voor de goal staan. Ruben neemt de bal vakkundig aan op de borst en twijfelt dan geen moment. Vanaf de middellijn haalt hij aan en valt de bal heel netjes over de keeper in het doel, 2-0.
  Hierna zakt Hatto Heim wat in en krijgt HTC de overhand wat leid in wat kansen en maken ze ook de aansluitingstreffer. 2-1.

  Na 45 minuten voetballen een korte rust aangezien er ook al later was afgetrapt.
  Timo kwam erin voor Leroy die bier mocht tappen. Nicky kwam erin voor Nick.
  Ook Jordy mocht gaan douchen omdat die thuis naar z’n dochter moest.
  Hiervoor kwam gastspeler eitje erin op het middenveld waardoor Maus naar z’n vertrouwde positie links achterin kon.

  2e helft begon weer hetzelfde als waar de 1e helft eindigde. HTC kreeg wat kansen en ook werd een kans omgezet tot doelpunt.
  Na deze 2-2 begon het 7e weer wat beter te voetballen. HTC kreeg geen kansen meer en Hatto Heim begon aan te dringen. Dit leidde tot een vrije trap op een 20 meter van de goal af. Robin en Ruben gingen achter de bal staan.
  De muur en de keeper stonden zo dat de hoek van de keeper een kansje bood. Robin wist deze goed uit te pakken. Straks rechts onderin de hoek van de keeper. 3-2.

  Ruben mocht ook gaan douchen.
  Hiervoor in het veld kwam Matthieu van Erven, ja u leest het goed. De Matthieu die na 2 jaar blessureleed gestopt was maar daar toch opeens weer verscheen.
  De reden? Zijn knie was toch al kapot dus veel meer kan er niet kapot gaan.
  Hierna bleef Hatto Heim goed voetballen, voorin werd er goed druk gezet wat ook een doelpunt opleverde van Mike. Na wat rond passen in de 16 had hij de hoek voor het uitkiezen, 4-2.
  Ook na dit doelpunt bleef het 7e druk zetten.
  Mike zette goed door over rechts, ontweek wat duwen en schoppen en kon op de achterlijn net binnen houden. Hij liep snel de 16 in en speelde netjes af op Matthieu bij de 2e paal die zijn doelpunt toch gelijk weer mee pakte, 5-2.
  Ongetwijfeld zal dit een van Matthieu’s makkelijkste doelpunt zijn uit zijn carrière.

  Na dit doelpunt vond de goed leidende scheidsrechter van Hoorn het wel tijd voor wat lekkere biertjes en floot dus af.

  Supporters en sponsors bedankt weer voor vandaag en wie weet tot volgende week. Dan voetbalt het 7e thuis tegen Wzc om 13.30