• Hatto Heim 7 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen het negende elftal van Staphorst. Een onbekende tegenstander voor de jongens van het 7e. Gezien de leeftijd en het fysieke vermogen van de staphorsters speelden deze jongens vorig jaar nog in de jeugd. Het aanwezige fysieke vermogen en de leeftijd van de mannen uit HH7 compenseerde dit echter voortreffelijk.
    De dag begon voor de heren met een teambespreking waar alle puntjes voor het aankomende seizoen op de 1 werden gezet. Nadat alle ‘veranderingen’ vakkundig van tafel werden geschoven, restte de heren niets anders dan de aanwezige soesjes te verorberen en zich klaar te gaan maken voor de warming-up.
    Voordat er afgetrapt werd, stonden de mannen van het 7e nog even stil bij de week van de scheidsrechter, die op die zaterdag van start ging. De dienstdoende leidsman, Tonny Harmsen, werd verwend met een bierpakket en een welgemeend applaus. Dat er door sommige aanwezigen alleen voorafgaand aan de week van de scheidsrechter werd gedacht zult u verderop in dit verslag terug gaan lezen.
    Dan de aftrap. De staf van het 7e, bestaande uit de heren Groeneveld, van Hoorn en nieuwe aanwinst de heer van Es, beter bekend als fles, kozen voor een 4-3-3 opstelling. Hatto Heim zette de eerste 10 minuten goed druk op de jonge tegenstanders. Dit resulteerde in een grote kans. Sven zette met een grandioze steekbal Timon vrij voor de keeper. Die liep een rondje om de bal en besloot de bal met rechts tegen de keeper aan te schieten, waar een simpele schuiver met links meer in de lijn der verwachtingen lag. In de 13e minuut was het echter alsnog raak. Sven zag de vrijlopende Mark Kroese gaan, diende bal met links vakkundig in de korte hoek plaatste. 1-0!
    Kort na de aftrap besloot Staphorst de aanval te kiezen. Deze ging echter ruim over, tot ergernis van een staphorster speler, die er een woord uitgooide welke in de Staphorster samenleving niet vaak gehoord zal worden. Iets met een G...
    In de 26e minuut kreeg het 7e een corner. Kunt kreeg de bal bij Leroy, die een niet te missen kans om wist te zetten in een doelpunt. 2-0. Hierna kregen de Staphorsters een aantal kansen, maar Jens wist zich met een aantal uitstekende reddingen te onderscheiden. Nadat Jens met een showduikje een tegendoelpunt wist te voorkomen, was het uit de opvolgende hoekschop wel raak voor Staphorst. Een bal die in de kluts een aantal keer voor de voeten van een Staphorster speler kwam vloog er in. Dit leverde meteen de ruststand op. 2-1.
    Na de rust waren er twee wijzigingen. Aanwinst Remco Blom kwam er in voor Andy. Arjan Fiechter ging rechtsback spelen, op de plaats van Christian Tijssen.
    Kort na rust bleek dat Jens beter kan keepen dan voetballen. Een meevoetballende actie ging bijna mis, maar hij wist het zelf te herstellen. In de 49e minuut een goede actie van Timon die Sven wist te vinden. Hij stuitte echter op de keeper. Nicky eist echter de rebound te benutten en maakte er 3-1 van.
    Na een uur voetballen mocht nieuwe aanwinst Nick Korenromp zijn competitiedebuut maken. Hij kwam er in voor de moegestreden Timon. Na 7 minuten spelen werd er een bal voorgezet op hem, maar de bal kwam bij een staphorster verdediger in de voeten. Hij besloot deze aan te nemen, maar Nick zette goed druk. De keeper besloot het gevaar af te wenden door de bal op te pakken, maar de leidsman zag dit en gaf het 7e een indirecte vrije trap op 7 meter van de goal. Kunt legde de bal terug op Sven en deze schoot de bal tegen de touwen, 4-1. Dit was meteen de laatste actie van Sven, die er even later uit ging en Andy terug in het veld kwam. Dit hield Andy 5 minuten vol, waarna de leidsman een slaande/duwende beweging van hem zag, en hij met een gele kaart op zak 10 minuten mocht gaan afkoelen. Kort nadat hij terug in het veld was besloot Robert in discussie te gaan met de scheidsrechter. Deze gaf aan dat Robert niet zo moest zeuren, maar zijn beslissing moest accepteren. Dit besloot Robert te accepteren met een armgebaar die in Duitsland in de jaren 40’-45’ erg populair was. Dit was natuurlijk onacceptabel, waardoor het 7e opnieuw met 10 man stond.
    Dit leidde echter nog wel tot een aantal kansen. Nick zag bij een corner dat de Staphorster verdediging massaal in de 16 ging staan, waardoor hij besloot richting de punt van de 16 te lopen en de corner van Andy direct op goal wilde schieten. Door zijn geweldige techniek werd zijn schot een afzwaaier waar Leroy met een acrobaten actie ook niks meer van kon maken. Iets later wilde Nick een bal voorzetten, maar zijn kromme poten zorgden er voor dat het een onbedoelde pass breed op Kunt werd, die de bal net naast plaatste. Aan het eind van de wedstrijd zag Mark Kroese na een goede actie de bal op het hoofdveld belanden. Kort hierna raakte een verdediger van Staphorst de bal totaal onbewust op zijn hand. Na massaal appelleren van HH7 besloot de

leidsman een eind aan de wedstrijd te maken. Niks geen penalty, douchen! Robert besloot netjes zijn excuses aan te bieden voor zijn actie, waarna de heren een welverdiend biertje gingen drinken in de kleedkamer, ter voorbereiding op de stadsderby die later gespeeld zou worden.
    Hatto Heim 7 dankt de aanwezige toeschouwers, de sponsoren en een extra dank voor de scheidsrechter, in ‘zijn’ week. 12 oktober trappen de mannen om 15.00 uur af bij Be Quick. Graag tot dan!

• Foto's Gradus Dijkman