• Afgelopen donderdag speelde het zevende een inhaal wedstrijd tegen de padd’n.

Het zou een vriendelijke pot blijken te worden tussen de bijna buren. Van enige vijandige rivaliteit was zeker geen sprake. De gasten werden met open armen ontvangen op ‘t Achterveen.

Voor aanvang van de wedstrijd was de bloeddruk bij enkele spelers al flink hoog opgelopen, want u moet weten dat op het goddeloze tijdstip van 19.00 uur moest worden afgetrapt. Gedurende de dag dachten Eitje en Paulus tot acht keer toe de ploeg compleet te hebben, maar telkens kwam er wel weer een onheilspellend bericht of telefoontje dat het tegendeel bewees.

Dat de wedstrijd kon beginnen was vooral te danken aan de flexibiliteit van scheidsrechter Frans D. die zijn eis dat assistent Van Weeghel de vlag ter hand zou namen voor tijdelijk wel wilde laten varen. Eitje kreeg namelijk vijf minuten voor tijd door dat de interim Keeper Nick nog niet alle pakketten had bezorgd en dus niet op tijd zou zijn voor de aftrap. Met het blanke zweet voor de kop klopte Eitje op de deur van Frans D. met de vraag of hij zijn belangrijkste eis wilde laten voor wat het was voor het eerste kwartier.
    Van Weeghel moest namelijk gewoon in de basis beginnen om überhaupt met 11 man te kunnen starten. Frans D. bleek de beroerdste niet en dus werd afgetrapt voor een pittige pot.
    Het zevende werd gelukkig aangevuld met Kuntien, Christiaan T. en Maus vanuit het 8e en Rakkert vanuit het vijfde. Uitdaging was dat Rakkertje en Suikert het eerste fluitsignaal niet zouden halen.

Ondanks alle uitdagingen en oplopende hartslag bij sommigen kon toch met 11 man gestart worden. En niet om het een of ander, het zevende was van meet af aan, onder toeziend oog van de familie Wessie sr & de familie Vlo sr, heer en meester op het veld.
    De padd’n lieten de aanvalsdrift van de geelblauwen maar over zich heen komen en beperkten zich tot tegenhouden.
    Al kwamen zij er het eerste kwartier een aantal keer gevaarlijk uit.
    Geheel tegen de verhouding in kwam het zevende dan ook op achterstand. Maar gelukkig kwam Rakker toen net aanlopen en kon hij direct ingebracht worden.
    Binnen vijf minuten na entrada van Rakker was het al raak. Na een zaalvoetbalaanval zette Vlo Rakker aan het werk en die doet dat graag. Hij legde op een meter of twintig de bal klaar en knalde de bal vervolgens strak ik de bovenhoek. Publiek op de banken en de terechte gelijkmaker belandde in het boekje van Frans D.
    De tweede helft ging het zevende door waar het gebleven was en eigenlijk speelde ze de padd’n helemaal kapot. Na een fantastische aanval legde Klasie de bal panklaar op het hoofd van Rakker en deze kopte zeer knap raak in de uiterste hoek van het doel.

Het zevende bleef de bovenliggende partij, maar toch kwamen de gasten er een aantal keer gevaarlijk uit. Uiteindelijk liep het zevende toch nog tegen een tegentreffer op na een toegekende strafschop door Frans D. en zo kwam een eindstand van 2-2 tot stand. Het zevende kreeg eigenlijk te weinig voor het vertoonde spel en overwicht, maar in het clubhuis maalde niemand daar meer om. Het is maar een spelletje natuurlijk en ook al willen de mannen van het zevende altijd winnen, ze laten een tegenslag tegenwoordig redelijk snel los. Deze donderdag moest dat ook wel, want zaterdag zouden de boys van de Noord Veluwe op bezoek komen en dus moesten de neuzen snel weer dezelfde kant op.