• De wedstrijd ging vandaag tussen sv Hatto-Heim en BAS uit Biddinghuizen.
    Het was een inhaalwedstrijd van afgelopen (26) januari, toen gooide koning winter roet in het eten.
    Er stond ook nog wat op het spel vandaag, namelijk de 2e periodetitel.
    sv Hatto-Heim begon goed aan de wedstrijd. Gerben van de Worp stoomde op aan de rechterkant, zijn voorzet belandde via Twan van Rijssen op het dak van het doel.
    Het was een open wedstrijd van twee ploegen die graag wilden voetballen.
    Patick Woud ging namens BAS goed door over links, zijn schot ging recht op keeper Brian Mensink die hier geen moeite mee had.
    Noah Brommer kreeg, in het zestienmetergebied, de bal niet goed onder controle en het was keeper Sander Westdijk die goed ingreep.
    sv Hatto-Heim was feller in de duels dan BAS, maar echt grote kansen kwamen daar niet uit.
    Ruben Bouwhuis moest al in de 25-ste minuut gewisseld worden vanwege een blessure; Niels van der Velde nam zijn plek over.
    De ploegen waren nog steeds aan elkaar gewaagd, toch groeide BAS meer in het spel.
    Daarintegen kreeg Joep van Apeldoorn nog wel een mogelijkheid, maar deze bal sprong te ver van zijn voeten.
    In de tweede helft ging trainer Marcel van Walderveen zijn systeem omgooien, van een 1-4-4-2 ging hij over naar een 1-4-3-3.
    En dat wierp zijn vruchten af. Peter Sikkema was na de rust in het veld gekomen voor Noah Brommer.
    Kansen waren er gelijk voor Niels en Joep, maar de nauwkeurigheid ontbrak nog een beetje.
    De plaaggeest van BAS was toch wel aanvoerder Stefan Tolhoek. Hij kreeg de kans op 0-1, maar Brian Mensink redde met een katachtige actie zijn doel.
    En dan toch eindelijk het verlossende doelpunt. Een mooie aanval kwam terecht bij Twan van Rijssen, hij kapte nog een speler uit en zijn schot belandde vervolgens in het doel van BAS: 1-0.
    BAS ging hierna nog meer druk zetten, maar de geel/blauwe brigade bleef eenvoudig op de been.
    Een kwartier voor tijd viel de verlossende 2-0. Elnathan van Dijk ging goed door over rechts en voor de achterlijn trok hij de bal voor en daar stond Niels van der Velde, die de bal beheerst in het doel schoot, keeper Westdijk was kansloos.
    In de 93 minuut floot de uitstekend leidinggevende scheidsrechter Kok voor het einde.
    Een mooie en verdiende overwinning voor de mannen van Marcel van Walderveen.
    sc Rouveen won echter ook hun wedstrijd met 0-2 bij VSW en is dus de winnaar van de 2e periode.
    Aankomende zaterdag weer een thuiswedstrijd, dan komt koploper ZAC op bezoek op 't Achterveen.

• Foto's Gradus Dijkman