• Vandaag de laatste competitiewedstrijd van 2019.
    Tegenstander was BAS uit Biddinghuizen.
    Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn.
    Het was erg rommelig en saai met weinig hoogtepunten, waar je als voetballiefhebber toch voor komt.
    Zowel sv Hatto-Heim als BAS kregen enkele mogelijkheden, maar echte kansen op doel waren er niet.
    Tweede helft was van een héél ander kaliber.
    Twee ploegen die strijden voor de drie punten.
    Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel was het Ruben Bouwhuis die een paar spelers passeerde, maar zijn schot ging hoog over.
    Aan de andere kant een schot van Stefan Tolhoek die net over het doel ging van Robin van Dijk.
    Nu was het weer Winand Meilink die opstoomde naar voren, zijn voorzet ging via het hoofd van Twan van Rijssen net over het doel.
    Ook BAS kreeg een paar beste kansen, maar Stefan Tolhoek,Mike Geres en Martijn Wubs konden deze allen niet afmaken.
    Aan de andere kant waren het Joep van Apeldoorn,Twan van Rijssen en Rowan Mensink voor sv Hatto-Heim, maar doelman Jorrit Doorman was voor hen een sta in de weg.
    We zaten inmiddels in de 92e minuut op het kletsnatte sportpark 't Achterveen en iedereen ging er toch een beetje vanuit dat de eindstand 0-0 zou blijven.
    Maar daar was Gerben van de Worp die de bal naar voren schopte, er ontstond vervolgens een misverstand tussen Rudo Timmerman en zijn doelman en dit was een prooi voor niemand anders dan Joep van Apeldoorn. Hij kon nog net het laatste tikje geven tussen deze beide spelers door en daar was dan alsnog de verlossende 1-0.
    Sportpark 't Achterveen ontplofte en trilde op zijn grondvesten, mede ook omdat inmiddels iedereen wist dat de nummer 2, Zwolsche Boys verloren had bij HTC met 3-1.
    Twee minuten later viel gelukkig het eindfluitje van scheidsrechter Hoornstra.
    Door de verrassende uitslagen elders staat sv Hatto-Heim nu vier punten los van de Zwolsche Boys en acht op Rouveen en VIOS Vaassen.
    Nu is de winterstop aangebroken en kan de selectie herstellen van al het blessureleed en hopenlijk weer fris de competitie hervatten op 25 januari met een uitwedstrijd tegen Elspeet.