• Op woensdag 18 januari organiseerde PEC Zwolle een toernooi voor JO10-1 teams van de aangesloten partnerverenigingen. SV Hatto-Heim JO10-1 was ook van de partij op het sportpark van GO Ahead Kampen en mocht het in de poule opnemen tegen een aantal mooie tegenstanders. SV Hatto-Heim speelt dit seizoen in de 1e klasse. Met Genemuiden, Rohda Raalte, SV Zwolle en Robur et Velocitas als teams uit de hoofdklasse lag er een mooie uitdaging voor de jongens. Hoonhorst (2e klasse) completeerde de poule en dus stonden er 5 leuke wedstrijden op het programma.

De jongens leken niet echt onder de indruk van de tegenstanders. De eerste wedstrijd schoot Hatto-Heim uit de startblokken en kwamen we snel op een even verrassende als verdiende 0-2 voorsprong tegen Rohda Raalte. Finn en Azael zorgden voor de eerste goals van deze middag na twee goede aanvallen. Hoewel er kansen lagen op meer was Rohda erg effectief en werd helaas toch nog nipt verloren met 2-3. Een knappe wedstrijd die met iets meer geluk een resultaat had kunnen opleveren.

De tweede wedstrijd tegen Genemuiden gaf eenzelfde spelbeeld. Ook nu namen we brutaal een 2-0 voorsprong door 2 goals van Jorrit. We beleven de eerste paar minuten de betere ploeg en de keeper van Genemuiden ronselde nog een kanonskogel van Nathan uit de kruising. Toen Genemuiden uit een eerste kans de 2-1 maakte kwamen we niet meer onder de druk vandaan. Siem kreeg het ineens druk op de goal en ondanks een aantal knappe reddingen moesten we toch 5 keer vissen. Zo eindigde de wedstrijd in een terechte maar wel wat geflatteerde 2-5 nederlaag.

In de derde wedstrijd dreigde even een afstraffing tegen SV Zwolle toen we snel op een 4-0 achterstand kwamen. Onder leiding van Lenn en Jelle werd er echter een tandje bijgezet en werd SV Zwolle wat meer teruggedrongen. Lenn en Jorrit wisten nog een goal te maken en dus toch een knappe comeback. Eindstand 4-2.

In de 4e wedstrijd moest dan toch de eerste overwinning worden behaald. Tegen Hoonhorst werd er door Finn, Ruben en Lenn achterin niets weggegeven en wisten zij steeds de aanvallers te vinden. Voorin combineerden Azael, Jorrit, Siem en Jelle er vrolijk op los. Na een aantal kansen gemist te hebben brak Jelle de ban met een corner die ineens in het doel draaide. Uiteindelijk werd het weer door 2 goals van Jorrit verdiend 3-1. De eerste 3 punten van deze middag dus en dat werd gevierd.

In de laatste wedstrijd van deze middag ook nog een laatste hoofdklasse team. Robur uit Apeldoorn. Het goede gevoel uit de vorige wedstrijd namen we mee en er ontstond en gelijkwaardige wedstrijd. Ondanks goed verdedigend werk van Nathan en Lenn en fantastisch keeperswerk van Finn kwamen we ineens 1-0 achter. De kopjes gingen niet hangen en een slimme gelijkmaker van Jelle volgde al snel. Helaas bleek Robur uiteindelijk de meest gelukkige, waar dat net zo goed Hatto-Heim had kunnen zijn. In de laatste minuut volgde namelijk misschien wel de mooiste aanval van de middag. Ruben wist na een mooie dribbel Siem te bereiken. Die hield de bal goed vast in het duel, waarna via een snelle combinatie met Jelle, Jorrit vrij werd gespeeld. Helaas stuitte hij op de goede keeper van Robur. In de tegenstoot belandde een afstandsschot via de vingers van Finn in de kruising, waarna direct het eindsignaal klonk. 2-1 verlies, waar minimaal een punt verdiend was geweest.

Dit laatste moment vatte de middag goed samen. Voetballend kunnen we ons vaak goed meten met de grotere teams, maar op de belangrijke momenten viel het balletje net even verkeerd. De jongens kunnen trots zijn op het vertoonde spel, mooie doelpunten en de strijd die ze hebben geleverd. Als team hebben we een mooie prestatie geleverd en we hebben een goede voorbereiding gehad op de 3e fase die aanstaande zaterdag begint in Wezep tegen WHC JO10-1.

Uiteindelijk hebben Rohda Raalte en Genemuiden zich als de beste twee ploegen geplaatst voor de finaleronde bij PEC Zwolle.