• sv Hatto-Heim speelde vandaag tegen hekkensluiter vv Hulshorst.
    Was het een makkelijke wedstrijd ? nee.
    Trainer William van den Hul van Hulshorst was vandaag gekomen om het Hatto-Heim zo moeilijk mogelijk te maken.
    De opstelling 1-5-4-1 was een zware klus voor de mannen van Marcel van Walderveen.

De wedstrijd was vier minuten onderweg en het was Bram Neuteboom die de eerste kans kreeg maar zijn schot werd gekeerd door keeper Remon Vlieger.
    Direct daarna was het Hulshorst met een kans ,Bram van Duinen kreeg de bal aangespeeld en hij schoot knap op het doel maar Jorick Mensink redde knap.
    Hatto-Heim had veel de bal en Hulshorst loerde op een counter in de omschakeling.
    Maar de bal snelheid bij Hatto-Heim was te laag om de muur te slopen en zo bleven de Hulshorstenaren nog steeds op de been.
    Bram , Bas , Ruben en Twan kregen wat kansjes met afstandsschoten , maar geen probleem voor keeper Vlieger.
    De grootste kans was nog wel voor Twan van Rijssen hij kon van dichtbij een voorzet inkoppen maar de doelman redde knap op deze inzet.
    Vlak voor de thee nog twee grote kansen voor Hulshorst.
    Erik van Duinen kwam oog in oog te staan met keeper Mensink ,maar zijn inzet werd knap gered door Jorick.
    En nogmaals een redding van Jorick op een schot van Krijn Eckhard die door ass scheidsrechter van der Ziel voor buitenspel werd gevlagd maar scheidsrechter Pot wuifde het weg.

Tweede helft een feller Hatto-Heim die zette Hulshorst direct onder druk.
    Ruben Bouwhuis kreeg twee grote kansen om de wedstrijd te doen kantelen maar het vizier stond niet op scherp.
    Maar naar bijna een uur spelen kwam het verlossende doelpunt.
    Een corner van Bram Neuteboom werd door Roan Admiraal ingekopt richting Twan van Rijssen en zijn schot daar was keeper Vlieger kansloos op 1-0.
    Hatto-Heim ging door om zo gauw mogelijk de 2-0 te scoren maar door veel slordigheden lukte dit nog niet.
    Door deze stand gingen de mannen van Hulshorst nu ook meer voetballen want ze wilde toch graag van die nul af.
    Zelfs keeper Vlieger kreeg ineens veel haast om de bal weer in het spel te brengen.
    Vijf minuten voor tijd veroverde Bas Behrens de bal en hij legde die breed op Elnathan van Dijk en die schoot de bal langs de kansloze keeper het doel in 2-0.
    Scheidsrechter Pot uit Zwolle vond het naar 94 minuten genoeg en floot de wedstrijd af.
    En zo konden de drie punten bij het totaal bij worden geschreven.
    Directe concurrent Rouveen ging hard onderuit in Swifterbant tegen Swift'64 4-0.
    Zaterdag a.s. de kraker tegen nummer twee Rouveen.
    Bij winst is Hatto-Heim kampioen.
    Er zal een supportersbus richting Rouveen rijden meer info elders op de site.
    vv Hulshorst is door deze nederlaag gedegradeerd en speelt volgend seizoen in de 4e klasse
  • Foto's Gradus Dijkman