• sv Hatto-Heim kwam goed uit de startblokken, want in de vierde minuut was het al raak.
    Een mooie voorzet van Bram Neuteboom kwam terecht bij Joep van Apeldoorn en die wist wel raad met zo'n buitenkansje: 0-1!
    Tien minuten later kwam Winand Meilink een teenlengte tekort om de 0-2 in de touwen te jagen.
    sv Hatto-Heim was heer en meester op sportpark "De Eendracht".
    Scheidsrechter Geubels keurde nog een terechte 0-2 van Joep af, want de grensrechter had gevlagd voor buitenspel. Maar gezien de positie van Joep, hij bleef ruim achter Twan van Rijssen, kon dat nooit kloppen.
    Aan de andere kant werd een Hulshorst-inzet van de lijn gehaald, maar volgens de thuisploeg was de bal erover geweest. Maar ook dit wuifde Geubels weg.
    Met nog een half uur op de klok was het Twan die een snoeihard schot af vuurde, maar die ging helaas net over de lat.
    Vlak voor rust maakte Hulshorst toch de 1-1, nadat Brian Mensink de bal losliet en Julian Haverkamp eenvoudig kon binnenschuiven.
    In de tweede helft ging sv Hatto-Heim direct op zoek naar de 1-2, maar ze waren erg slordig in de afwerking.
    vv Hulshorst verdedigde met man en macht, maar de enkele uitvallen waren niet gevaarlijk voor het doel van sv Hatto-Heim.
    Aron Winkelhorst (Jos zo noemen zijn vrienden hem) kwam goed door over links, zijn voorzet was een prooi voor Winand Meilink die beheerst de 1-2 scoorde.
    Een kwartier voor het einde neemt Laurens Admiraal een vrije trap en de ingevallen Niels van der Velde schoot de 1-3 binnen.
    Hoewel sv Hatto-Heim eigenlijk amper in de problemen kwam, scoorde Brandon Alolade de aansluitingstreffer na een knappe actie van Ruben van Loo.
    In de 94e minuut floot scheidsrechter Geubels voor het einde van de wedstrijd.
    Marcel van Walderveen was natuurlijk blij met de drie punten, maar gezien de kansen die zijn mannen hadden gekregen was hij daar niet optimaal tevreden over.
    "In de eerste helft krijg je wel negen en in de tweede helft wel vijf uitgelezen kansen om te scoren en dan zijn de drie doelpunten maar een matig resultaat."
    Donderdagavond speelt sv Hatto-Heim een oefenwedstrijd tegen sv Epe (aanvang: 20.00 uur).

En dan staat 9 maart de stadsderby tegen buurman vv Hattem op 't programma; aanvang: 18.00 uur.
    (Zij wonnen vandaag met 4-1 van VSW.)

• Foto's Gradus Dijkman