• Vandaag de wedstrijd vv Elspeet - sv Hatto-Heim op sportpark Op de Heide.
    Er stond een straffe koude wind over het veld met eerst regen en voor dat de wedstrijd zou beginnen kregen we nog een beste grote hagelbui.
    Het veld was binnen een minuut veranderd in een wit veld.
    Maar de spelers kwamen de kleedkamers uit en voordat de wedstrijd begon om 14.30 uur was het veld weer groen.
    In de eerste helft was het rommelig voetbal mede veroorzaakt door de weersomstandigheden.
    Maar toch kwamen er kleine kansje voor beide teams.
    Voor sv Hatto-Heim waren dat Bram Neuteboom en Twan van Rijssen,en voor Elspeet waren dat Kees Pluim en Niels v/d Steeg maar het vizier stond nog niet op scherp.
    We moesten wachten tot de 31e minuut een fout in de verdediging van Hatto-Heim die de bal niet weg kregen ook mede door de harde wind,en daar profiteerde Niels v/d Steeg van.
    Hij schoot de bal beheerst langs doelman Jorick Mensink 1-0.
    Vijf minuten later stond de 1-1 op het scorebord.
    Rowan Mensink schoot op het doel ,zijn schot werd nog geblokt maar in de rebound was het Elnathan van Dijk die de bal hard het doel in schoot,keeper Robin Post was kansloos.
    Tweede helft was het sv Hatto-Heim die op zoek ging naar de 1-2 met een schotje van Winand Meilink maar dat was een prooi voor doelman Post.
    Uit de spelhervatting was het David Bleijenberg zijn schot werd ternauwernood tot corner verwerkt.
    Ruim 50 minuten op de klok en Hatto-Heim zette een prachtige aanval op over vele schijven en het was tenslotte Twan die het afmaakt met een geplaatst schot stond het ineens 1-2 op het scorebord.
    Tien minuten later was het andermaal Twan die de bal veroverd van zijn directe tegenstander en kon zo op doelman Post lopen maar die redde knap.
    Elspeet begon nu meer de lange bal te spelen en hopen dat de bal een keer goed viel , maar de verdediging stond goed op de been.
    In blessuretijd nog een hoofdblessure voor Michel Koridon die tijdens het offensief van Elspeet met de hoofden tegen elkaar kwamen.
    Scheidsrechter van Leeuwen uit Heerde floot de wedstrijd af nadat er ruim tien minuten blessuretijd was bij gerekend.
    Weer een belangrijke overwinning voor de geel/blauwen wat weer werd gesteund door veel supporters uit Hattem.
    Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen de Zwolsche Boys waar Hatto-Heim nog wat goed heeft te maken.

• Foto's Gradus Dijkman

• Matchwinnaar in Elspeet Twan van Rijssen wordt in de tang genomen.