• Vandaag was er een uitwedstrijd tegen Olympia'28 uit Hasselt.
    Voor de geel/blauwen altijd een lastige wedstrijd, want sinds 2014 heeft sv Hatto-Heim niet gewonnen bij de Hasseltenaren.
    En dan komt daar ook nog eens bij dat Michel Koridon geblesseerd aan de kant stond.
    Ruben Bouwhuis was nu de laatste man en tevens de aanvoerder deze middag.
    Op een nieuwe grasmat was het een rommelige eerste helft van twee kanten.
    De bal werd steeds rondgespeeld en er werd weinig gecreƫerd door beide elftallen.
    Veel balverlies en ballen die van de voeten sprongen.
    De 1-0 kwam dus min of meer uit de lucht vallen voor Olympia'28.
    Jeffrey.v/d.Belt werkte de bal in het doel, nadat de verdediging de bal niet kon wegwerken.
    Een paar minuten later kreeg Olympia een grote kans; een voorzet van Zuidema ging aan verschillende spelers voorbij, waardoor Lennart Leusink hem bijna kon binnenwerken.
    Winand Meilink en Robin Metselaar kregen elk nog een kansje om wat aan de achterstand te doen, maar deze ballen waren te zwak om keeper Jeroen Bos te passeren.

In de tweede helft stond er een heel ander Hatto-Heim op het veld.
    Marcel van Walderveen zal de boel in de rust wel even wakker hebben geschut, want sv Hatto-Heim haalde vandaag absoluut niet het niveau zoals tegen vv Hattem vorige week.
    We waren twee minuten onderweg in die tweede helft toen de verlossende 1-1 daar was.
    Robin Metselaar schoot de bal mooi over de keeper heen in het doel.
    Daarna volgden er nog twee kansjes voor Winand, maar daar zat keeper Bos goed bij.
    Olympia'28 was nog even vlak bij de 2-1; Willard Visscher draaide met zijn schot van 20 meter goed richting het doel, maar Robin van Dijk maakte een knappe redding.
    Een kwartier voor tijd was er een matige terugspeelbal van Olympia '28 en het was Joep van Apeldoorn die dit genadeloos afstrafte: 1-2.
    Olympia'28 ging alles op alles spelen, maar sv Hatto-Heim bleef op de been en pakte zo de volle buit.

Gezien de eindstand van VIOS Vaassen-Oene (2-2) is sv Hatto-heim nu alleen koploper in de 3e klasse C.

Zaterdag a.s. komen de Zwolsche Boys op bezoek op sportpark 't Achterveen, zij waren vandaag te sterk tegen Hulshorst en wonnen met 2-0.