• Op een koud en guur sportpark Cingellanden in Zwartsluis stond de wedstrijd DESZ - sv Hatto-Heim op het programma.
    De supportersvereniging van Desz zorgde voor veel vuurwerk en rookbommen.
    De rook was nog niet verdwenen of de bal lag al in het netje bij Jorick Mensink.
    DESZ mocht namelijk de wedstrijd op gang brengen en schoot de bal ver naar voren.
    De verdediger van Hatto-Heim beoordeelde deze bal helemaal verkeerd en de rechtsbuiten kon de bal voorgeven.
    En daar stond helemaal vrij goaltjesdief Danny Moorman die schoot de bal laag in het doel en daar stond de 1-0 op het scorebord binnen 10 seconden.
    sv Hatto-Heim kon dus direct op zoek na de gelijkmaker en dat zal nog niet meevallen.
    De eerste tien minuten ging de wedstrijd verder gelijkwaardig op met kleine kansjes.
    Hierna was er maar één ploeg die voetbalde en dat was sv Hatto-Heim.
    DESZ zette een muur van spelers voor het doel van keeper Jannick de Lange om zo ten eerste Hatto-Heim het heel moeilijk te maken en in de omschakeling razendsnel toe te slaan
    Maar toch kreeg uit een corner Rowan Mensink een kans zijn schot werd nogmaals tot een corner verwerkt.
    Uit deze corner een hard schot van Gerben van der Worp in de korte hoek , maar de Lange redde knap.
    Ook Robin van der Ziel deed een duit in het zakje en weer was het net niet.

Tweede helft was een kopie van de eerste helft.
    sv Hatto-Heim was constant in de aanval en DESZ kon alleen maar tegen houden.
    Marcel van Walderveen ging wisselen en bracht de snelle Ward Willemsen in het veld om nog meer de druk op te voeren op het doel van DESZ.
    Door een blessure moest Twan van Rijssen het veld verlaten en kwam er nog een snelle buitenspeler in het veld Bas Behrens.
    In de 75ste minuut uit een vrije trap werd in een kopduel gewonnen door een Hattoheimer en de bal werd knap binnen geschoten door Rowan Mensink.
    Maar tot ieder zijn verbazing keurde scheidsrechter van Bussel dit doelpunt af , er was een duwfout gemaakt door een Hattoheimer.
    Michel Koridon werd door Marcel van Walderveen naar de spits geplaatst om voor meer onrust te zorgen.
    Maar zoals gezegde het al zegt als je zelf niet scoort, doet je tegenstander het wel en dat gebeurde ook.
    De bal werd naar voren gerost en kwam uit bij Martijn van der Heide die stuurde Danny Moorman naar voren.
    Jorick Mensink kwam het doel uit en werd in het uiterste hoekje gepasseerd door Moorman en DESZ staat op 2-0.
    Scheidsrechter van Bussel liet nog vijf minuten doorspelen en floot in de 95e minuut voor het einde.
    Een zuur verlies voor de geel/blauwen , zo dominant aanwezig maar met lege handen naar huis.
    Zaterdag is Hatto-Heim vrij (13 ploegen in 2I).
    Op 3 december is de volgende thuiswedstrijd tegenstander is dan Be Quik'28 uit Zwolle.

• Foto's Gradus Dijkman