• Zaterdag stond de eerste bekerwedstrijd tegen vv Zeewolde.
    sv Hatto-Heim begon direct goed aan de wedstrijd,binnen twintig seconden een aanval van Twan van Rijssen die goed door ging over rechts.
    Zijn voorzet werd rakelings overgekopt door Robin Metselaar.
    Uit een corner schoot in de twintigste minuut Michel Haaksema goed in,maar zijn schot kon gered worden door keeper Romero Butz.
    Daarop een aanval van vv Zeewolde,Reinier Joustra schoot hard voorlangs.
    De rest van de eerste helft speelde het spel zich af op het middenveld.
    Veel balverlies van twee kanten,vv Zeewolde was in deze helft wel de betere ploeg,maar kon niet door drukken.
    Tweede helft schoot vv Zeewolde uit de startblokken,Jonne Houtstra schoot hard op de paal.
    In minuut vijftig een corner voor sv Hatto-Heim,maar door slordig balverlies uit die corner kon vv Zeewolde opstomen naar Brian Mensink.
    Het was Ronald Hoek die vv Zeewolde op een 0-1 voorsprong schoot.
    Hierna een betere sv Hatto-Heim met kansjes voor Robin Metselaar maar de precisie ontbrak nog.
    In minuut tachtig juichte het achterveen want Robin Metselaar won in de lucht het duel en scoorde de 1-1.....maar scheidsrechter keurde het doelpunt af.
    Hij was van mening dat Metselaar de tegenstander een duw had gegeven.
    sv Hatto-Heim drong aan,en vv Zeewolde probeerde met veel tijd trekken het spel te ontregelen.
    Maar twee minuten voor tijd was het de ingevallen Joep van Apeldoorn die de verdiende gelijkmaker maakte 1-1.
    De laatste minuten zette sv Hatto-Heim alles op alles voor de winst,maar kwam niet door de muur van Zeewolde heen.

Zaterdag a.s. de tweede bekerwedstrijd uit in Kampen tegen de plaatselijke vv Kampen (14.30 uur),die vandaag met 2-1 verloor van BAS Biddinghuizen.

• Foto: Gradus Dijkman