• Woensdagavond was het MAC3PARK stadion het toneel voor het jaarlijks terugkerende evenement Thema-avond XXL. Deze avond was speciaal bedoeld voor trainers, leiders bestuursleden, voorzitters en andere vrijwilligers van de 33 bij PEC Zwolle aangesloten convenantverenigingen.

    De verbinding zoeken, kennisoverdracht en de vertaalslag maken naar de eigen vereniging stonden centraal tijdens deze avond. Ruim 150 belangstellenden hadden zich in de weken voorafgaand aan de thema-avond opgegeven en aangemeld voor verschillende workshops. Deze werden gegeven door o.a. hoofdtrainer Johnny Jansen, technisch manager Mark Coonen, manager PEC Zwolle Vrouwen Mariska Kogelman en verschillende jeugdtrainers van de PEC Zwolle Voetbalacademie en andere werknemers.

    Deze workshops vonden verspreid over het stadion plaats en op de velden van Be Quick ’28. Jeugdspelers van CSV ’28 O11, FC Meppel O11 en SVI O17 werkten hier oefenvormen af onder begeleiding van de jeugdtrainers van de PEC Zwolle Voetbalacademie. Aan de rand van het hoofdveld interviewde presentator Bert van Losser, bekend van RTV Oost, aanvoerder Bram van Polen, diens teamgenoot Eliano Reijnders, trainer Jansen en PEC Zwolle Vrouwen-speelster Zoë Zuidberg over onder meer hun tijd als jeugdspeler.

    Dat de workshops door de vele enthousiaste vragen her en der wat uitliepen, was enkel een positief gegeven. Ook de eerste reacties die tijdens de afsluitende borrel werden opgehaald waren louter positief, waardoor de waarde van de Thema-avond XXL maar weer eens werd onderstreept.

    @Bron PEC Zwolle tekst + foto's 

  • Foto: PEC Zwolle