• Zaterdag gingen de geelblauwen op bezoek bij de kanaries in Oosterwolde. Met gemengde gevoelens werd afgereisd naar het Veluwse dorp. Vorig seizoen werd met een smadelijke nederlaag de teloorgang van een goed seizoen ingeleid en die herinnering deed nog wat zeer. Bovendien was het weer schrapen tot de bodem van de pot om voldoende manschappen op het veld te krijgen. Met hulp van het zevende kwam de teller uiteindelijk toch op dertien en dus was er voldoende reden om voor een overwinning te gaan.
   
  De kanaries gooiden zich vol overgave in de strijd. Ze streden voor iedere bal en zetten steeds snel druk op de geelblauwen. Vooral de defensie, die er iets anders uitzag dan normaal, had grote moeite om het hoofd boven water te houden. Dit zorgde ervoor dat het zesde niet echt aan voetballen toe kwam, het was een onrustig geheel. 
  Toch zagen de geelblauwen kans om op voorsprong te komen. De eerste de beste corner was meteen raak. Ono verlengde de bal goed met het hoofd en bij afwezigheid van Bassie zag Paulus zijn kans schoon om ook weer eens een doelpuntje mee te pikken. Dat was een goede opsteker voor Hatto Heim. Lang kon echter niet genoten worden van de voorsprong. Nadat Nick nog een keer goed redding had geboden op een inzet van VSCO ging het toch mis voor het zesde. Onvoldoende scherpte achterin zorgde voor de gelijkmaker.
  De onrust achterin bleef en dus was het noodzakelijk om al een snelle wissel toe te passen.
  Deze pakte gelukkig goed uit en daardoor kwam er wat meer rust in het spel van de geelblauwen. Echt grote kansen werden voor de pauze niet meer gecreëerd en dus werd met een 1-1 op het bord de kleedkamer opgezocht.
  Omdat Koen weer wat last van zijn knie kreeg werd hij gewisseld voor Paddy.
   
  De tweede helft was de rust weergekeerd in de defensie en dus ging het voetballend steeds beter. En al snel stond het zesde dan ook weer op voorsprong. Skuurtie stoomde aan de rechterzijde goed op, liet vier tegenstanders zijn hakken zien en bracht de bal goed voor. De meegesprintte Luca zag wel heil in dit buitenkansje en schoot de bal onberispelijk achter de doelverdedigende kanarie.
  Het zesde bleef de bovenliggende partij en zette continu druk op de defensie van de tegenstander. Ono was daarin een belangrijke spil. Hij speelde weer een puike wedstrijd, hij was als vanouds een solide aanspeelpunt voorin. Al had hij het niet makkelijk. Continu zaten er twee kanaries in zijn nek die hem al dan niet op geoorloofde wijze van de bal wilden ontvreemden. Hij moest alle zeilen bij zetten om in dat geweld niet ten onder te gaan. Soms kreeg hij hulp van de man in het zwart, maar meestal niet. Dit tot grote frustratie van de geelblauwen.
  En tot overmaat van ramp ging het achterin wederom mis. Op een diepe bal van de kanaries faalde de buitenspelval en zo kwam het dat VSCO wederom voor de gelijkmaker kon aantekenen.
  Het zesde wilde het er niet bij laten zitten en zette dus nog een tandje bij om een en ander te forceren. Vlo, Eitje, Skuurtie en Nicky vd Berg namen het doel meermalen onder vuur, maar het lukte niet meer om de bal in het net te krijgen. Helaas had ook de scheidsrechter een extra spelvorm geïntroduceerd waarmee het zesde nog niet bekend was. Namelijk vijf overtredingen in de zestien is een strafschop. De kanaries maakten er vier en dus werd de geelblauwen een dikverdiende strafschop onthouden, of eigenlijk vier. Verbaast u niet verwondert u slechts zullen we maar zeggen.
  De scheids was niet onder de indruk en dat was wederzijds. 
  Met een kleine kater vanwege de verspeelde punten werd weer afgereisd naar ‘t Achterveen, waar onder het genot van een klein pilsje werd genoten van het najaarszonnetje en alweer werd vooruit gekeken naar de volgende week.
  Dan speelt het zesde, hopelijk met een voltallige selectie, thuis tegen ASVD 7. U bent weer van harte welkom.