• Het vlaggenschip van Hatto-Heim mocht nog een keer aantreden in het zonnetje om de laatste wedstrijd van dit seizoen te spelen.
    VSW uit Windesheim was de tegenstander.
    VSW had nog alles om voor te spelen, bij winst konden ze directe degradatie nog ontlopen, waar bij Hatto-Heim vooral de eer en het goede gevoel nog op het spel stond.

Hatto-Heim ging prima van start en zette direct druk op de mannen uit Windesheim die zich daar geen raad mee wisten.
    Na een paar minuten kreeg Hatto-Heim al een corner waaruit werd gescoord.
    Het was een fantastisch ingestudeerde hoekschop die afgelopen jaar uit den treure was geoefend.
    Door het handgebaar van Bram Neuteboom, die de corner nam, wist iedereen wat die moest doen.
    De lange mensen verzamelden zich in en rondom het doelgebied waarbij Michel Koridon van de eerste naar de tweede paal sprintte en de perfect genomen bal terug kon leggen met het hoofd op de vrijstaande Noah Brommer.
    Hij was het die de scorende opende.

Dit was meteen een flinke tegenvaller voor Windesheim die ongetwijfeld met andere bedoelingen het veld op waren gekomen.
    Maar niet veel later kregen ze al de volgende klap te verwerken.
    Deze keer was het een vrije trap van Laurens Admiraal vanaf rechts die het strafschopgebied in werd gedraaid.
    De inlopende Koridon verlengde deze bal met het hoofd richting doel.
    De keeper kon de bal niet goed verwerken en Robin Metselaar stond daar als echte spits op de goede plek om de bal er in te tikken.
    Binnen 10 minuten stond het dus al 0-2.
    Het beloofde een makkelijke wedstrijd te worden voor de Hattemers die buiten de voorsprong om ook het beter spel hadden in de eerste 20 minuten.

Na een minuut of 20 werd er al ingegrepen aan de kant van Windesheim.
    De centrale verdediger ging er vanaf en een middenvelder werd erin gebracht.
    Een aantal spelers gingen daardoor op andere posities spelen waar Hatto-Heim toch op eens wat problemen mee had.
    Het vooruit druk zetten zoals dat in de eerste 20 minuten wel gebeurde en goed werd uitgevoerd, was daarna een stuk minder goed en bracht Windesheim weer wat in de wedstrijd.
    Wel kopte Bram Neuteboom vanuit een goede voorzet van dichtbij nog hard op de lat en schoot niet veel later uit de draai op diezelfde lat, maar de 0-3 bleef uit.

Na een uitbraak van VSW werd uiteindelijk op randje 16 een wat onhandige overtreding gemaakt, een vrije trap was het vervolg.
    Martijn Landsman ging achter de bal staan en probeerde het met een streep op goal, de bal werd door de muur wat van richting veranderd waardoor de bal achter keeper Brian Mensink verdween.
    Zo was het dus opeens 1-2 en was Windesheim weer terug in de wedstrijd.

VSW leek er nu zelf ook steeds meer in te geloven en werden beetje bij beetje sterker.
    De spitsen probeerde met acties gevaar te stichten maar de Hattemse verdediging bleef op de been tot aan de rust.
    Het gevoel in de kleedkamer overheerste dat het op deze manier niet lang goed kon blijven gaan en dat het spel van de eerste 20 minuten weer opgepakt moest worden.
    Overal druk vooruit dus zodat de spitsen geen toevoer kregen om acties te kunnen maken.

Hatto-Heim kwam wederom sterk uit de kleedkamer en voerde uit wat er gevraagd was.
    Het was Windesheim die er niet meer uit kwam en Hatto-Heim die de druk opvoerde om te scoren.
    Een kwartier na rust kwam het verdiende doelpunt waar de Hattemers naar op zoek waren.
    Het was langdurig balbezit van Hatto-Heim rond het strafschop gebied.
    Neuteboom speelde de bal bij Metselaar in de voeten die met een mooi hakballetje achter het standbeen langs de doorgelopen Neuteboom vrij zette op zo'n 11 meter van het doel.
    Neuteboom die nog een speler passeerde met een lichaamsschijnbeweging schoot de bal prima in de korte hoek.
    Zijn eerste van het seizoen.
    Zo kwam de stand op 1-3 en leek het doek te vallen voor Windesheim.

Na de 1-3 kwam er meer ruimte op het veld om te voetballen en dit gebeurde dan ook bij vlagen prima aan de kant van de Hattemers.
    Er werden nog een aantal kansen gecreeƫrd maar daar werd wat slordig mee omgegaan.
    VSW kwam er eigenlijk niet meer uit op een stuk of 2 counters na.
    Het geloof werd minder en minder en vervloog helemaal in de 80ste minuut.
    De ingevallen Elnathan van Dijk leek een mooie aanval te verprutsen met een halve voorzet maar kreeg uiteindelijk de bal opnieuw in de voeten.
    Zijn 2e voorzet was een stuk beter, perfect, en belandde precies bij de 2e paal waar Robin Metselaar zijn 2e van de middag inkopte.
    1-4, over en uit voor Windesheim.

In de laatste 10 minuten gebeurde er niet veel meer en was het vooral erg warm op het veld (en vermoedelijk ook eromheen).
    Jelmer van der Velde viel nog wel in voor Robin Metselaar en maakte zodoende nog zijn laatste minuten voor Hatto-Heim samen met Patrick Mensink. Niels van der Velde had vorige week al zijn laatste wedstrijd voor de geel-blauwen gespeeld.

Na precies 90 minuten floot de scheidsrechter af en konden de spelers van Windesheim zich nog opmaken voor een familiedag met het idee dat ze het volgend jaar weer een klasse lager mogen proberen.
    De staf & spelers van Hatto-Heim bleven na de wedstrijd nog even hangen op het sportpark 'de Bosrand' met een biertje in de zon, napratend over deze wedstrijd en het hele seizoen.

Hatto-Heim is met een totaal van 40 punten 6e geworden in de 3e klasse C Oost.