• Op 26 september 2020 reizen de jongens van HH4 af naar Oene, het pittoreske dorpje in het noordoosten van Gelderland waar mensen van heinde en verre naar toe komen voor een bezoek aan een meesterslager of fashionpaleis. Oene is ook het dorp dat bekend staat als het epicentrum van de uitbraak van MKZ in Nederland in 2001. Nu 19 jaar later kan Oene wellicht het epicentrum worden van een andere ziekte, namelijk de titelkoorts van HH4. Het is natuurlijk nu nog veel te vroeg om daarvan te spreken maar met twee kampioenschappen op rij mag HH4 zeker tot de favorieten gerekend worden. Belangrijk is wel dat de geelblauwe formatie van trainer Clemanneman weer vol de strijd aan gaat met het derde elftal van Oene. Als de drie punten mee naar Hattem kunnen dan heeft Harrie daar nog wel ruimte voor in zijn SRV wagen. Dat had hij wel slim bekeken trouwens. Met een oproepje in de Whatsappgroep van HH4 om mee te doen aan de fruitactie van de jeugd helpt hij Hatto-Heim aan een mooie bijdrage, zijn zoontje aan de individuele prijs voor beste verkoper en HH4 aan de nodige vitamientjes. Win-win-win dus al moest hij daar zelf wel het nodige sjouwwerk voor verrichten om al dat fruit ook daadwerkelijk aan de man te brengen. Maar winnen, dat is voor vandaag ook het devies!
  In Oene 3 treft HH4 vandaag op papier een sterke tegenstander. Zij hebben immers ook de eerste wedstrijd gewonnen. Trainer Clemanneman heeft afgelopen week al zijn vrije uren besteed in het bekijken van wedstrijdbeelden en het uitwerken van diverse analyses en scenario’s om vervolgens te komen tot de volgende basiself:
  Op het doel Jofferjan. In Zwolle kenden ze al ‘de Bolle van Zwolle’. In Hattem hebben we tegenwoordig ‘het best bewaarde geheim van Hatto-Heim’. Want waar Jan in zijn voetbalcarrière vooral uitblonk in ballen dwars door tegenstanders heen schieten en tegenstanders het bos in te sturen door simpelweg ‘boe!’ te roepen bleek hij in de eerste wedstrijden van dit seizoen ook een zeer verdienstelijk doelman te zijn met ballerinese lenigheid en katachtige reflexen. Op de achterste linie staan v.l.n.r Japie, duo Attention! en Jaffe. Voor de wat minder ingevoerde lezers, duo Attention! bestaat uit Ad en John. Voor de nog minder ingevoerde lezers, Ad en John zijn Gerjo en John (ook in die volgorde). Op het middenveld aan de LINKERKANT Michel, daarnaast Mootje in de verdedigende rol en Wessie vanaf rechts. Voorin Rakker, Harrie en Harold. Hendri schittert vandaag in afwezigheid, Mart neemt zijn plaats in langs de zijlijn. Op de bank Paul, Derk, Jurginho, Arwin en Simon.
  De beginfase van de wedstrijd laat zich kenmerken als een gelijk opgaande strijd maar de beste kansen zijn voor de uitspelende ploeg. Eerst is het Japie die vanaf links uithaalt maar de keeper in de weg ziet staan. Vlak daarna probeert Wessie het vanaf een meter of dertig met een snoeihard schot dat net langs de verkeerde kant van de doelpaal vliegt. Ook Harold doet een duit in het zakkie. Hij zet een aanval vanaf rechts zelf op en komt via Michel, Wessie en Harrie één op één met de keeper te staan maar de hoek is lastig en door de uitkomende keeper te klein geworden om HH4 op voorsprong te zetten.
  Oene blijkt een stuk effectiever in het afmaken in kansen en zet de eerste echte kans direct om in een doelpunt, 1-0. Door die achterstand en omdat de scheidsrechter een enorme stempel op de wedstrijd drukt sluipt de frustratie in de ploeg. HH4 laat zich continu de kaas van het brood eten en het lukt niet meer om er voetballend uit te komen. Het is dan ook niet verrassend dat Oene verder uitloopt en vanuit een vrije trap het tweede doelpunt van de middag op het scorebord weet te schieten. John pakt nog even een gele kaart mee en een schot van Wessie op de lat en kopbal van Michel in de handen van de keeper kunnen niet voorkomen dat HH4 met een ontevreden gevoel de rust in gaat.
  Trainer Cleman heeft voor hetere vuren gestaan en spreekt in alle rust zijn gedesillusioneerde spelers toe. Want een terechte 2-0 achterstand met rust dat overkomt de geelhemden van HH4 niet meer zo vaak. De boodschap is simpel en helder. Balletje lekker rond laten gaan, uitgaan van eigen kracht en de energie in de wedstrijd steken in plaats van in allerlei randzaken zoals een scheidsrechter die je het ook niet kwalijk kunt nemen dat hij het op zijn leeftijd niet allemaal kan belopen en daardoor af en toe iets over het hoofd ziet.
  Met die instelling en een flink gewijzigde opstelling begint HH4 aan de tweede helft. Simon, Paul, Arwin, Jurginho en Derk zijn in het veld gekomen voor respectievelijk Jaffe, John, Harold, Michel en Harrie. Rakker verhuist naar de punt van de aanval en Derk komt vanaf de linkerkant te spelen. Al snel blijkt dat HH4 een ander vaatje heeft gevonden om uit te tappen. De momenten om druk te zetten worden goed gekozen en binnen 4 minuten is de aansluitingstreffer een feit. Het is Paul die de bal op een presenteerblaadje bij Derk bezorgt en Derk vervolgens koel en beheerst binnen ziet werken, 1-2! Nog eens vijf minuten later is de achterstand volledig weggewerkt als Rakker een assist van Arwin op waarde weet te schatten en diagonaal binnenschuift, 2-2 en nog ruim tijd om voor de overwinning te gaan. Die overwinning lijkt steeds dichterbij te komen als eerst Wessie de paal raakt en Rakker even later de 3-2 tegen de touwen schiet. Het voorbereidende werk komt van Derk en Rakker zorgt met een vloeiende kapbeweging en heerlijke uithaal in de kruising voor een grote glimlach op de gezichten van iedereen die HH4 een warm hart toedraagt.
  Helaas is de vreugde van korte duur. Hoewel HH4 het spel domineert in de tweede helft geeft Oene andermaal een lesje in effectiviteit, 3-3. Dat zal uiteindelijk ook de eindstand blijken hoewel het er nog even op lijkt dat HH4 met lege handen terug kan reizen naar Hattem als Oene wederom een doelpunt maakt. Gelukkig laat Marts timmermansoog hem niet in de steek en bezwijkt hij niet onder de druk van de inmiddels massaal toegestroomde Oene supporters. Gedecideerd steekt hij zijn vlag omhoog en behoedt hij HH4 voor een dramatische nederlaag. HH4 en Oene 3 delen dus de punten en dat is gezien het verloop van de gehele wedstrijd ook zeer terecht te noemen.
  Op zaterdag 3 oktober speelt HH4 thuis tegen ’t Harde 3. Ook dit belooft weer een mooie wedstrijd te worden. Allen van harte welkom om HH4 op die dag naar de overwinning te fluisteren!