• Het was alweer enige tijd geleden. Maar het 7e elftal van Hatto-Heim mocht op bezoek bij HFC Storica in Zwolle op sportpark Het Hoge Laar. Het sportpark waar je zonder al te veel moeite ook een groot aantal andere Zwolse sportverenigingen weet te vinden. Naast HFC Storica huisvesten ook HC Zwolle, SV Tyfoon, ULU Spor en Dieze West zich namelijk op het sportpark dat zich bevindt ergens tussen Aa-landen, Holtenbroek, Frankhuis en Stadshagen.

   

  Genoeg achtergrondinformatie. Hatto-Heim 7 moest aantreden tegen het veredelde vlaggenschip van Storica, de club die geen 1e elftal bezit. In een wedstrijd met twee gezichten en 22 spelers, wist Hatto-Heim met 1-5 te winnen. De selectie was redelijk krap deze zaterdag. Dit resulteerde in een rechtsbackpositie voor Andy van Erven. Toen hij dit hoorde sprong hij niet bepaald een gat in het dak van het oude en kille kleedkamerhok waar hij op dat moment in zat. Gelukkig maar, want het was al koud genoeg. Andy zou het overigens prima doen deze middag. Naast Andy stonden in de verdediging Karel Schoenaker, Timo van’t Hul en Maus Groeneveld. Op het driemans middenveld werden Mark Kroese, Tom Dekker en Sven Lindeboom gepositioneerd. De aanval, onder leiding van spits Eisema, werd aangevuld door Nicky vd Berg en Matthieu van Erven. Op de bank namen plaats: Mark Eilander, Jack van den Hooff en Leroy Bouwmeester.

   

  Vanaf het allereerste fluitsignaal lag de volledige focus op verdedigen. Er stonden bij de tegenstander spelers op het veld die in hogere regionen van het amateurvoetbal niet zouden misstaan. Er stonden twee ‘Bangbagida’s’ op het middenveld die de geelhemden alle kanten opstuurden. Al snel bleek dat Sven met zijn draaicirkel van een vrachtwagen en ‘Peter Crouch’ achtige motoriek hier geen schijn van kans tegen maakte. Daarom hadden boezemvrienden Kroese en Dekker het genoegen om 90 minuten lang achter deze Zwolse Bangbagida’s aan te lopen. Respect Mark en Tom. Goed gedaan!

   

  Toen Hatto-Heim eindelijk had bedacht met een middenvelder meer te spelen en in te zakken, stond het al met 1-0 achter. Een afstandsschot van zo’n 20 meter raakte vol de lat. De rebound werd overtuigend ingeschoten door de spits van de blauw-witten. Het grote voordeel van dit doelpunt was dat de mannen van Groeneveld en Van Hoorn mochten aftrappen. Hiermee verdubbelden ze in de 20e minuut ongeveer het percentage balbezit. Hatto-Heim kwam er deze eerste helft in zijn geheel niet aan te pas. Het bijzondere was dat ze toch met een 1-2 voorsprong de rust in gingen. Ik leg graag uit hoe dat kwam.

   

  Het 2e elftal van Storica bestaat uit spelers die waarschijnlijk meer kunnen dan de gemiddelde speler uit een willekeurig sterrenelftal dat je op Youtube vindt. De individuele klasse droop er soms vanaf. Het was alleen geen team. Er werd veel voor eigen succes gegaan. Wat resulteerde in gemopper her en der. Wat het spel niet ten goede kwam. Hatto-Heim kreeg daardoor aan het eind van de tweede helft wat kleine mogelijkheden om van afstand te vuren op het doel van haar opponent. Het eerste schot was zo’n vijf minuten na de openingstreffer. Matthieu van Erven mocht een vrije trap nemen op zo’n 20 meter van het doel. De keeper kreeg de bal niet onder controle en het was Sven die deze kans aangreep op de gelijkmaker op de borden te zetten. Een uiterst fraai cadeautje aan het begin van de maand waarin verschillende mannen met baarden ons land een bezoek brengen.

   

  Dat Hatto-Heim op voorsprong kwam was nog bijzonderder. Matthieu wist te scoren na een assist van, u hoort het goed, keeper Jens van Keulen. Zijn uittrap belandde namelijk tussen de verdediging en de keeper. De keeper van Storica maakte de weloverwogen doch frappante keuze om zijn doel uit te gaan. En alvast richting de bal, Matthieu en de verdedigende teamgenoten te rennen. Dit alles leidde tot een gezellig samenkomen van de keeper, Matthieu en twee blauw-witte verdedigers op zo’n 30 á 35 meter van het doel. Wat Matthieu deed begreep niemand, maar het leidde wel tot een merkwaardig en wonderschoon doelpunt. Met een punter in een omhaal wist hij de 1-2 binnen te schieten. Matthieu was zich trouwens zelf van geen kwaad bewust. Door het juichen van zijn teamgenoten werd hij op de hoogte gebracht. Het publiek stond op de banken! Deze 1-2 zorgde ervoor dat Storica helemaal van slag was. De keeper werd zelfs gewisseld. En volgens de scheidsrechter was het niet veel later ook tijd voor een lekker kopje thee.

   

  Dit kopje thee dronken de Hatto-Heimers lekker op in het kleedlokaal dat nog steeds ijzig koud was. Men sprak over de gebeurtenissen van de eerste helft. En was het er samen over eens dat ze erg blij moesten zijn met de tussenstand. Voor de rest werd er nog wat over koetjes en kalfjes gesproken. Een onderwerp wat vooral Nicky erg aansprak. Al gaat zijn voorkeur toch uit naar schapen. Opvallend was het feit dat Kroese en Dekker stil bleven. Zij genoten van de rust en kwamen 15 minuten lang bij, met in hun gedachten nog een hele vervelende tweede helft in het verschiet. Maar in de tweede helft onthulde het eerder genoemde andere gezicht van de wedstrijd zich. Daar vertel ik u graag meer over nadat ik je meegenomen heb naar de rotaties die plaatsvonden.

   

  Timo mocht/wilde graag douchen. Hij moest zich snel nog klaarmaken voor de uitwedstrijd van PEC bij De Graafschap. Leroy kwam voor hem in de plaats. Ook Eilander kwam erin. Hoogstwaarschijnlijk verlaatte ook iemand voor hem het veld. Maar de dienstdoende verslaggever kan zich niet herinneren wie dit was.

   

  Na de rust kwam Hatto-Heim langzaam beter in haar spel. Toch moest het oppassen voor de nog steeds snelle en technisch vaardige spelers van Storica. Maar vooral vanuit de omschakeling van Hatto-Heim werd het bij vlagen erg gevaarlijk. Binnen zo’n 15 minuten na rust stond er een 1-4 voorsprong op de borden. Beide goals werden gemaakt door Sven, die daarbij hulp inschakelde. Zijn eerste afstandsschot werd namelijk van richting veranderd. En zijn tweede schot werd kinderlijk eenvoudig niet tegen gehouden door de sluitpost van Storica. Michael vond het genoeg geweest en haalde Sven meteen van het veld, hij mocht Timo achterna. Jack van den Hooff mocht nog 30 minuten vlammen in zijn plaats.

   

  Het laatste half uur heeft de verslaggever ‘van horen zeggen’. Uit betrouwbare bronnen vernam hij dat na een mooie aanval, waarbij Eilander en Matthieu elkaar moeiteloos wisten te vinden, de 1-5 ontstond. Van Erven tekende voor zijn tweede treffer van vanmiddag. Hij lijkt stukje bij beetje weer zijn killersinstinct tentoon te spreiden. Storica kreeg nog de kans om de 2-5 te scoren. Een door Dekker met zijn laatste energie ingezette sliding werd beloond met een strafschop tegen. Deze werd overgeschoten.

   

  Al met al een puike prestatie. Het 7e klimt daardoor, na de tweede 5-1 zege op rij, naar een nette 5e plek. Volgende week speelt Hatto-Heim 7 om 14.15 thuis tegen koploper Zwolsche Boys. Wij hopen dat naast onze trouwe harde kern ook alle seizoenkaarthouders en het overige publiek weer in groten getale aanwezig is.

   

  Tot slot 

  Hatto Heim 7 bedankt haar scheidsrechters, supporters, trainer Frans Blom en sponsoren: Bowling Hattem, Administratiekantoor NonStop en GVK Supply Management.