• Veltkamp Tweewielers


  Historie:


  Op 18 april 1953 startte As Veltkamp een bromfietswerkplaats aan de Achterstraat, naast de synagoge, in een pand waar ruimte was voor 5 fietsen. In 1957 kocht hij het pand aan de Kruistraat 12, voorheen de cooperatie(bakkerij), hier is het bedrijf ook nu nog gevestigd. In 1967 werd het pand volledig verbouwd.

  In 1983 kwam zoon Wim, de huidige eigenaar, vers van de LTS als monteur in dienst bij zijn vader en in 1986 werd het pand wederom drastisch gemoderniseerd.

  Op 1 juli 1995 nam Wim de zaak over van As die in mei van dat jaar de 65-jarige leeftijd had bereikt. Nog geen jaar later besloot zoon Roel, na acht jaren gewerkt te hebben bij rijwielhandel Mulder in Heerde, als zelfstandige in het vak verder te gaan. Een tweede pand werd aangekocht en fietsspeciaalzaak Gaperslanden was een feit.

  In 2005 heeft de winkel de moderne uitstraling gekregen die het nu nog steeds heeft.

  In 2012 is het oude ‘Jamin winkeltje’ omgetoverd van een tweedehands fietsenwinkeltje tot een life-style showroom.

   

  Fietsspeciaalzaak Gaperslanden


  Geschiedenis


  Wij zijn een en jong bedrijf en dat samen met Veltkamp Tweewielers V.O.F. Het oorspronkelijke bedrijf is sinds 1954 gevestigd in de Kruisstraat te Hattem, midden in het oude centrum vlak bij de Dijkpoort, en is een begrip in de omgeving. Dit familiebedrijf is opgericht door As Veltkamp en wordt nu, na zijn pensionering, geleid door zonen Wim (53) en Roel (46).

  Roel heeft in 1996 zijn eigen Fietsspeciaalzaak gevestigd in de Hattemse wijk Gaperslanden en kreeg daarbij na twee jaar hulp van Fiets-specialist Richard Mooy (41)en in 2011 Monteur Jeffrey (27). De zaak is inmiddels na een grondige verbouwing in 2010 uitgegroeid tot een echte speciaalzaak met alles op het gebied van de fiets en gespecialiseerd in Elektrische fietsen.
  In 2018 hebben wij de winkel aangpast met een Trek Shop in Shop, ofwel de meeste modellen van dit prachtige merk staan in onze winkel.

  In beide zaken verkoopt men stads-, tour-,sport en elektrische fietsen van uitstekende kwaliteit. Tegemoetkomende aan de wensen van onze klant en een perfecte service zijn voor ons een vanzelfsprekendheid. Richard heeft zich inmiddels gespecialiseerd in de reparatie van ATB- en Race-fietsen.
  Terwijl in beide de winkel de elektrische fietsen een specialiteit is geworden voor de veluwe, in het assortiment hebben wij: Sparta, Trek, Gazelle,Batavus,Rih,Swittz als merken.

  Totaal werken wij met een 5 tal mensen waarvan een ieder gespecialiseerd op het gebied van e-bike's.

  Fietsspeciaalzaak Gaperslanden sponsort De Dutch golf Hattem met een Nieuwe fiets bij het slaan van een hole in one tijdens de wedstrijden.