• Vandaag de wedstrijd sv Hatto-Heim tegen Z.A.C. uit Zwolle. Voorafgaande werd er eerst 1 minuut stilte in acht genomen n.a.v. het overlijden van de vrouw van bestuurslid Jan van Raalte.

Z.A.C. de trotse koploper in de 3e klasse C had nog wat goed te maken tegen sv Hatto-Heim.
    De wedstrijd in Zwolle wist sv Hatto-Heim namelijk te winnen met 1-2.
    De eerste twintig minuten een gelijk opgaande wedstrijd met een kansje voor Lex Heimeriks namens Z.A.C. en Bram Neuteboom voor sv Hatto-Heim.
    De grootste kans kwam een paar minuten later, een vlammend schot van Peter Sikkema spatte op de lat uiteen.
    Paar minuten hierna een grote communicatiefout tussen Maurits van Olst en Brian Mensink met als gevolg dat de bal in eigen doel werd gekopt: 0-1.
    Bram Neuteboom ging óók bijna in de fout. Hij speelde de bal terug op Brian Mensink, maar daar kon Joost Ottens nog tussenkomen, echter zijn schotje werd weer knap gepakt door Brian.
    Een lange bal van achteruit komt terecht bij Twan van Rijssen, maar hij werd hierbij vastgepakt, een gele kaart volgde en een vrije trap voor de geel/blauwen.
    Achter de bal ging staan Michel Koridon, zijn harde schot werd door Bram Pool van richting veranderd en schoot zo in eigen doel: 1-1. Dit werd tevens de ruststand.
    Voor de tweede helft had Marcel van Walderveen enkele omzettingen gedaan en Elnathan van Dijk in het team gebracht.
    sv Hatto-Heim was de bovenliggende partij de eerste vijftien minuten voordat Z.A.C. grip kreeg op sv Hatto-Heim.
    Een voorzet over rechts van Bram Neuteboom werd maar nét naast gekopt door Niels van der Velde.
    De rest van de wedstrijd was het een open wedstrijd met kansjes voor beide teams.
    Tot het moment dat Brian Mensink de bal in de voeten schoot van Robbin Bastiaan, die schoot de bal via de paal net aan over de doellijn.
    Maar niet iedereen kon hier mee uit de voeten. Scheidsrechter Geubels concludeerde echter dat het een doelpunt was en ja, de VAR was er helaas niet om uitsluitsel te kunnen geven.
    Een bittere pil voor sv Hatto-Heim. Michel Koridon werd door Marcel van Walderveen naar de spitspositie gestuurd.
    Maar echte grote kansen waren er niet meer voor sv Hatto-Heim.
    Door weer slordig uitverdedigen kreeg Z.A.C. nog wat kansjes, de grootste was voor Robbin Bastiaan, zijn schot belandde echter op de lat.
    Na de 94e minuut floot scheidsrechter Erik Geubels af voor het einde.
    Een nederlaag welke gezien de wedstrijd niet nodig was, maar ja...dat telt helaas niet.

Volgende week weer nieuwe kansen. Dan staat er de uitwedstrijd tegen D.S.V. '61 op het programma.

• Foto's Gradus Dijkman

• Foto's Gonny van Duinen