• Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking.

  De KNVB district Oost organiseert dit seizoen ism de Zwaluwen Jeugd Actie de campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Beker bij de voetbalclubs Hatto Heim en Hattem te Hattem. Deze dag wordt gehouden op 16 september. Alle  jeugd in Nederland voetbalt op deze dag voor deze grootste goede doelen actie tfv de ZJA.

  De Zwaluwen Jeugd Actie is bijzonder verguld dat in Oost deze dag kan worden georganiseerd op het prachtige complex het Achterveen  ism beide genoemde clubs.

   

  De KNVB werkt samen met de Zwaluwen Jeugd Actie om zo voetbal  activiteiten voor jongeren met een beperking te initiëren en te stimuleren. Zo zal  op deze dag ook het team van Hattem Onbeperkt haar kunsten vertonen. Een prachtig voorbeeld dat voetbal toegankelijk is voor iedereen.

   

  Nadere info van de ZJA ziet u in de verdere tekst.

   

  Al ruim 60 jaar voetballen elk jaar zo’n 500.000 kinderen in KNVB-verband voor de

  Zwaluwen Jeugd Actie. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren om medisch onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken. Daarnaast wordt het Passend Voetbal binnen de KNVB extra ondersteund en kunnen amateurverenigingen subsidie krijgen voor maatschappelijke projecten, het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie of spelmateriaal voor G-voetbal.

   

  “Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking”

  De Zwaluwen Jeugd Actie kent een rijke historie en is bij de meeste senioren bekend door het “Zwaluwen vaantje”. Elk voetbalseizoen doen bijna 500.000 jeugdspelers – vaak ongemerkt - mee aan de KNVB Jeugdreeksen en de KNVB Zwaluwen Jeugd Beker, dé bekercompetitie voor de jeugd. Waar in de beginjaren de deelnemers een fysiek kwartje meenamen voor de actie, wordt nu een deel van het inschrijfgeld via de KNVB gedoneerd door de deelnemende vereniging. Op deze manier weten de jeugdspelers vaak niet voor wie zij voetballen. Maar zij spelen elk jaar met z’n allen voor het grootste sportieve goede doel van Nederland, de Zwaluwen Jeugd Actie.

   

  Subsidie voor deelnemende verenigingen

  De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook jongeren met een beperking! Daarom is de helft van de opbrengst van de actie beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. 

   

  Clubs kunnen voor uiteenlopende zaken een bijdrage vragen:

  • Voetbalbeleving: bijvoorbeeld voor een uitje voor jongeren met een beperking naar een interland van het Nederlands elftal
  • Toegankelijkheid: bijvoorbeeld voor het aanpassen van de accommodatie met een invalidetoilet of een traplift.
  • Aangepast voetbal: voor ondersteuning bij de start of ontwikkeling van aangepast voetbal, zoals kleding, reiskosten of opleiding van de begeleiding
  • Samenwerken: hiervoor werkt een vereniging samen met een organisatie in de omgeving. Bijvoorbeeld een school voor speciaal onderwijs waarvoor de vereniging  een voetbal clinic wil organiseren.

   

   

  Goede doelen

  Een ander deel van de opbrengst van de Zwaluwen Jeugd Actie wordt gedoneerd aan het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren. Zij gebruiken het voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van spierziekten.

   

  Passend Voetbal KNVB

  Ten slotte is een deel van de opbrengst bestemd voor projecten Passend Voetbal van de KNVB. Zo steunde de Zwaluwen Jeugd Actie in 2022 onder meer het Nationaal dovenelftal zaalvoetbal om hun deelname aan het EK zaalvoetbal in Italië mogelijk te maken.

   

  Districten

  De Zwaluwen Jeugd Actie wordt in elk KNVB-district vertegenwoordigd door een districtscoördinator. Verenigingen kunnen bij hen terecht met vragen over de Zwaluwen Jeugd Actie. Zie ter info de blauwe noot onderaan de pagina.

   

  Voetbal is voor iedereen! 

   

   

  www.zwaluwenjeugdactie.nl